Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szívességi lakás használóként...

Szívességi lakás használóként van bármilyen jogom egy osztott portás több lakrészes házban?

Figyelt kérdés

Családon belül unokabátyámnak köszönhetően az egyik lakrésszbe én lakok mint szívességi lakáshasználó fizetem a rezsit stb, időszakos felújítási munkálatokat elvégzem a lakrészen stb. Viszont most mellé fogott egy bérlővel betelepedett egy kisebbségi család plusz szerintem a fél rokonsága, amiről szó nem volt, ez annyira nem is zavarna viszont rendkívül trehányak mindenféle szemetet összeguberálnak, és a kertbe gyűjtik. A saját kert részük tele van már lommal szeméttel ezért elkezdett a szemét hegy az én irányomba terjedni, azóta többször szépen kértem őket hogy fejezzék be ezt a viselkedést de nem jártam sikerrel.

Unokabátyám leghamarabb karácsonykor lesz Magyarországon, ezért kérdezem hogy én tehetek feljelentést ilyen helyzetben szívességi lakáshasználóként vagy nincs semmi jogom ilyesmihez?

aug. 18. 15:55
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Van már net, az unokabátyád is tud tenni feljelentést, hiába nincs itt.

Téged pedig megbízhat, hogy személyesen te járj el.

Nem akarja őket elküldeni?

aug. 18. 16:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Adott még egy hónap haladékot nekik , hogy takarítsák el a szemetet vagy kereshetnek másik albérletet de arra annyi volt a reakció hogy őket úgyse tudják kirakni mivel törvény védi őket, de hogy milyen törvény foglalmam sincs.
aug. 18. 16:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Meg az hogy van , hogy pl bizonyos pontokban a szabálytalanul élő bérlőt jobban védi a törvény mint magát a ház tulajdonosát?
aug. 18. 16:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Hogyan adta ki nekik? Közjegyzői záradék van a szerződésükön?
aug. 18. 16:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmiféle törvény nem védi őket, ki lehet őket lakoltatni, nem számít, hány pulyájuk van, mert biztos arra gondolnak, hogy akkor nem lehet. Hát de.
aug. 18. 17:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Szivességi lakáshasználónak sajnos milyen joga lenne.Ő megtűrt személy.
aug. 18. 17:23
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

6: Birtokjoga.

Ugyanaz, mint a bérlőknek.

aug. 18. 17:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem igaz, hogy a bérlőt nem lehet kitenni, csak megszokták, hogy ez nem egyszerű, ezért sokan nem erősködnek. Pont az ilyenek miatt nem szívesen adnak ki családoknak lakást vagy csak nagyon erős túlbiztosítás mellett, mert vannak akik visszaélnek azzal, hogy gyerekük is van a bérelt lakásban.

Amire figyelnetek kell, hogy hamar lépjen a nagybátyád, még most mondjon fel nekik azonnali hatállyal és kiköltözéssel, a szerződés megsértése miatt! Ne legyen hogy megvárja a hónapot vagy ad egy hónap haladékot stb. stb. mivel ősszel jön majd megint a szokásos kilakoltatási moratórium és akkor tavaszig azt csinálnak amit akarnak, tényleg nem lehet hozzájuk nyúlni. Akkor pedig fizetni se fognak és még annyira se lesznek rendben, mint most, mert már tudják, hogy semmiképp nem maradhatnak.

Az ügyet gyorsan kell intézni ha nem akar a nagybátyád magának hatalmas kárt, mert a végén még a rezsiköltségeket is neki kell majd állni helyettük.

Ha most azonnali hatállyal felmond akkor sem fognak egyből kiköltözni, de akkor legalább van hivatkozási alap, hogy ki legyenek rakva még a moratórium előtt.

[link]

aug. 18. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!