Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kienk milyen tapasztalata,...

Hargitai János kérdése:

Kienk milyen tapasztalata, intelme van, ismerős családnak kiadott lakás esetére?

Figyelt kérdés
Van egy romos lakásunk ami talán egyszer kiadó lesz. És van egy régi ismerősöm illetve a családja akik jelenleg is albérletben laknak, és eléggé be vannak gerjedve hogy majd ők kiveszik. Többet nem is írok hogy ne befojásoljam a szuper konstruktív válaszokat.

#albérlet ismerősnek #lakás kiadás ismerősnek #albérlet barátnak #lakás ismerős albérlet barát
aug. 9. 02:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy add ki, mintha idegen lenne, azaz szerződés, pontos rezsi elszámolás, állag ellenőrzés. Az, hogy ismerős család ne befolyásoljon semmiben.
aug. 9. 05:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez mindig rossz szokott lenni, mert egyoldalról több kiváltságra gondolnak mint barátok(többet megengedhetnek maguknak). Más rèszről nehezebb szólni nekik, jelezni, hogy ez nem így van, vagy èppen ha kiteszed őket, akkor számíthatsz kígyóra-bèkára, hogy te milyen rossz vagy....minden ismerősnèl lehordanak.

Szóval családba, rokonságba, baráti körben a pènzes dolgok, nagyon nem jók.

Csak akkor vállald be, ha van megfelelő aroganciát, nem vagy lágyszívű, ès feltudsz kèszülni, elfogadni az esetleges legrosszabbra.

aug. 9. 08:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én soha nem adom ki a lakásomat se ismerősnek, se rokonnak. Pedig volt már jelentkező mindkét részről. Elsőnek a bérleti díjat akarták lealkudni aztán meg a 2 havi kauciót nem akarták kifizetni és mindezt szerződés nélkül. Ekkor elhajtottam őket. Azóta én vagyok a gonosz, aki nem segít az ismerőseinek és a rokonainak.

Jelenleg a garzonomat adom ki egy pasinak akivel semmi bajom sincs. Rendben tartja a lakást és mindig időben fizet. Így nem is emeltem a bérleti dijon. Mázlim van ezzel a bérlővel.

aug. 9. 09:53
 4/7 anonim ***** válasza:
95%
Szintén azt mondom, hogy ismerősnek és rokonnak nem adnám ki.
aug. 9. 11:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnám ki nekik, a 2-es kb. leírta az okokat.
aug. 9. 12:53
 6/7 anonim ***** válasza:
93%
Csak egy tanácsom van: NE!
aug. 10. 03:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a bizonyos ismeősöm azt hiszem vette a lapot, és felhagyotta témával. A normális viszony is megmaradt.
okt. 26. 04:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!