Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Elment az áram miért nem jön...

Elment az áram miért nem jön vissza , ha visszakapcsoltam a kapcsolókat?

Figyelt kérdés

4. Emeleten vagyunk albérletben, az egyik lámpa nagyon pislákolt, hirtelen pukkant valami és lecsapta az áramot. Visszakapcsoltam a dobozban 1 kapcsolót, ami lefelé állt és mégsem működik semmi.

Mi lehet a probléma?

Kint a lépcsőházban is megnéztem minden jónak tűnik.

2024. jún. 29. 05:54
 1/9 anonim ***** válasza:
37%

Ha van külön biztosíték tábla, akkor ott is kiment a kapcsoló, amit vissza kell nyomni. Ha pedig nagyon régi típus, akkor biztosítékot (porcelán testű) kellene cserélni.

Egyébként lehet, hogy a lámpa zárlatos. Ha így van, akkor ki kell húzni a lámpa zsinórját a konnektorból. Ha mennyezeti lámpa, akkor szívás, mert szakember kell hozzá.

2024. jún. 29. 07:40
 2/9 Noren1989 ***** válasza:
45%

Erősen javasolt kezdésnek az elpukkant làmpàt eltàvolítani az àramkörből.

Majd biztosítéktábla, felkapcsolod, ottmaradsz, ellenőrzöd, h úgy marad-e.

2024. jún. 29. 08:21
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak tipp. Ahol én laktam albiban, ott volt a lépcsőház folyosón is egy külön villanyszekrény minden emeleten. Abban az adott emeleten található lakásokhoz tartozó biztosíték volt. Nem sok kicsi mint a lakáson belül (az is volt), hanem egy darab/lakás. Ha valami nagy zárlat volt (a 10 év alatt 2x volt ilyen), akkor azt is lecsapta, vissza kellett kapcsolni. A szekrényt csavarkzlccsal(vagy mi az, olyasmi mint egy imbusz) lehetett kinyitni. Sokáig nem is tudtam, mi van ott.
2024. jún. 29. 15:45
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen az volt a probléma, hogy kint is lecsapta

Köszi

2024. jún. 29. 17:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor mit láttál jónak a lépcsőházban?
2024. jún. 30. 06:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez nem fel-le kapcsolós volt, hanem be kellett nyomni egy gombot :o
2024. jún. 30. 15:17
 7/9 anonim ***** válasza:
25%
A lépcsőhaz vilagítás teljesen független a lakasoktól.
2024. jún. 30. 16:39
 8/9 A kérdező kommentje:
A lépcsőházban is volt egy külön kapcsoló, ezek szerint nem volt független.
2024. jún. 30. 17:31
 9/9 anonim ***** válasza:
#7 mindig jön valaki, aki teljesen fogalmatlan agyilag, de nagy mellénnyel hozzászól. Ez a szerep ma neked jutott. :D
2024. jún. 30. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!