Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Havi 440.000 Ft-ból ki lehet...

Havi 440.000 Ft-ból ki lehet jönni a 13. kerületben egyedül élve?

Figyelt kérdés

Hódmezővásárhelyen élek (Csongrád-Csanád vármegye) és Budapestre költözök a közeljövőben, várhatóan augusztus-szeptember környékén. Utoljára 2 éve éltem Budapesten, akkor a lakhatási nehézségek miatt hazaköltöztem.

Van egy saját lakásom Vásárhelyen, amit ki tudok adni albérletbe nagyjából 120.000 Ft-ért, plusz van egy garázsom ami jelenleg 21.000 Ft-ért van kiadva. A garázs után adózok és a lakást is számlával tervezem majd kiadni. Most az egyszerűség kedvéért bruttó összeggel számolok.

Tehát van kb. havonta plusz 140.000 Ft-om, fizetést tekintve abban a szektorban ahol én dolgozom ott olyan 300.000 Ft nettó várható. Szóval olyan 440.000 Ft összes jövedelmem lenne fent.

A 13. kerület van megcélozva, mert ebben a kerületben van a legtöbb meló a szakmámat tekintve, plusz itt rengeteg az amúgy is adminisztratív munka, szóval ha valami olyanba csöppenek bele, ami nem tetszik könnyű lesz váltani. Plusz megspórolom a heringpartys utazásokat, amiket főleg nyáron nem szeretek.

A probléma ott kezdődik, hogy meglepődve láttam, hogy a 13-ban (egyébként a legtöbb kerületben már ennyi a peremkerületeket leszámítva) 200.000 Ft-tól indulnak a garzonok.

Számítsunk kk-val rezsivel egy albérletet akkor 240.000 Ft-ra.

Egyből marad 200.000 Ft-om, amit havi megélhetésre tudok fordítani.

A hajamat magamnak vágom, szóval fodrász nincs, szabadidős tevékenységeket meg általában levegőn töltöm, szóval kondibérletre se kell fordítsak pénzt.

Őszinte leszek, a szorongás elkap attól, hogy havi 240.000 Ft csak arra megy el, hogy Budapesten élek, de majd megemésztem valahogy.

Végül is leosztva 200.000 Ft-ból egy egyedülálló ember el tud lenni fent 2024-ben?

Bármi jótanács, észrevétel, javaslat jöhet!

Köszi

2024. jún. 14. 11:06
A kérdező szavazást indított:
Simán megoldanám ennyiből
Én nem tudnék ennyiből megélni
Sok idegeskedéssel járva, de ki lehet jönni
Másik kerületet keresnék és bevállalnám az esetleges utazást
Budapest helyett más várost javasolnék
23 szavazat
 1/8 A kérdező kommentje:

Költözés mögött az áll, hogy 2 éve élek újra Hódmezővásárhelyen, de nem vagyok itt boldog, kevés a barátom, már mind elköltöztek 1-2 személyt leszámítva.

Nincs sok munkahely, ha az ember talál is melót, akármilyen rossz benne kell ragadni, mert nincs váltási lehetőség.

Röviden ennyi.

2024. jún. 14. 11:07
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Igen ki lehet jönni,van aki ennél jóval kevesebből is kijön.
2024. jún. 14. 11:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Adtad már ki a lakásodat? Az azért nem olyan mint egy garázs, lesznek vele kiadások is, ez a tapasztalat. Illetve a bérlőt se biztos hogy azonnal találsz és évekig ott marad.

Viszont szerintem simán találsz 200 alatt garzont, a leírásod alapján normálisnak tűnsz, vannak akik inkább adják olcsóbban egy szimpatikus jelentkezőnek a lakást mint egy kisebbséginek vagy külföldinek. Írj egy posztot valamelyik albérletes csoportba hogy albit keresel, szerintem ők fognak neked ajánlatokat tenni.

2024. jún. 14. 12:10
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

Attól függetlenül, hogy ennyivel én nekivágnék.

A kiadásból származó pénzt ne számold bele, legyen inkább tartalék.

2024. jún. 14. 12:33
 5/8 anonim ***** válasza:
52%

Albérlet összegét ne vedd fixnek. Mi 6 éve költöztünk el egy helyről, ahol baromi nehéz albérletet találni, mégis a tulaj azóta nem talált normális albérlőt a túlkínálat ellenére sem.

Miért kell garzonban lakni? Szobát is lehet bérelni. Én ezt sosem értettem. A sok proli mind egyedül akar egy egész lakásban akar lakni, minek?

2024. jún. 14. 13:05
 6/8 A kérdező kommentje:

5-ös teljesen irreleváns az egész amit ideírtál.

Meg miért kéne egy vadidegennel együtt lakjak? Éltem eleget egyetemista éveimben, és nem is ez az élet rendje szerintem 30 fölött.

Persze szíved joga, ha úgy gondolod fogadjatok be egy plusz embert magatok mellé, csak kímélj meg engem tőle. Köszönöm

2024. jún. 14. 14:14
 7/8 anonim ***** válasza:
83%

ingatlan.com-on látok azért bőven 200 alatt lakásokat, nem is putrik. Tény, hogy nagyon picik, 25-35 nm, de 145ért láttam egyet pl, ami teljesen jól néz ki. Szóval lehet simán találsz olcsóbb lakást is, mint amire számítasz.

200e-ből szerintem amúgy ki lehet jönni, de a legbiztosabb ha mostantól figyeled a költéseidet és összeírod mennyi egy átlag hónapod-egyáltalán nem biztos, hogy Pesten drágább lesz az életed.

Én agglomerációban lakom, de Pesten születtem és nőttem fel. Amelyik boltba pl anyám azt mondta: ezt ne itt vedd meg, mert ez drága, én csak pislogtam, hogy néznéd meg nálunk mennyibe kerül...

2024. jún. 14. 14:42
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

Az ingatlan.com-on lévő hirdetések döntő többsége régi vagy szimplán kamu. Ezt azért merem most mondani, mert közeli családtagom épp aktív albi keresésben van.

Másrészt rohadtul túl van minden árazva. Igen, ha csak belenézek az ingatlan.com-ba, akkor valóban dőlnek rád a 200+ ezres garzonok. A valóságban pedig mi most több 30-40 négyzetméter körüli, jó állapotú (légkondis, bútorozott stb) lakást néztünk a 11-12. kerületben Budán és 150-180 között szórt az áruk. Egyedül ezekben bőven el lehet lenni, mondjuk nyilván egyéni igényektől is függ ez.

A 13. kerület is most felkapott, de nem muszáj csak azért ott laknod, mert ott fogsz dolgozni. Én kb. sosem dolgoztam abban a kerületben, amiben éltem, ez annyira nem számít. Most is a 7-ből járok át a 13-ba és 20-25 perc az egész tömegközlekedve.

Másrészt én biztos nem mennék fel Budapestre rongyos 300 nettóért dolgozni. Mi értelme van? Amint leírtad, a fizetésed kb. kétharmadát elvinné az albi + rezsi. Nem lövöd nagyon alá a fizetési igényedet? Szaktudás nélküli adminisztratív munkákra nem lehet ennyiért olyan embert kapni, aki képes gondolkodni és vannak fogai...

De hogy a konkrét kérdésre is válaszoljak: el lehet lenni havi 200-ból, ha kis lábon élsz és nem történik semmi váratlan. De ebből szemmel látható összeget nehéz félretenni és úgyis történni fog néha valami váratlan. Egy fogászati kezelés nagyon könnyen kerülhet 100 ezer forintit összegbe, ha elromlik a telefonod vagy a laptopot (vagy amid van) azt is cserélni kell, gondolom ruhákat is előbb-utóbb venned kell, stb.

2024. jún. 16. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!