Bejött a tulaj kapcsolattartója engedély népkül, mit tehetek most?
Mai napon nem volt nálam telefon, kikapcsoltan otthon hagytam.
Tulaj aki külföldön él, az anyját bízta meg kapcsolattartónak, ő van a szerződésen is.
Mai nap reggel írt emailt, hogy du. jönnének megbeszélni, hogy mihez kezdhetünk egy penészes hűtővel amit kiraktunk az előtérbe (tetőtér így senkit sem zavar). Ennek ellenére este amikor egyáltalán hazajöttünk dokitól, láttam azt, hogy az ajtó nincs bezárva úgy ahogyan elmentünk (két zár duplán helyett az alsó egyre), kint volt egy cetli a lakóknak, hogy pár nap és bevisszük a hűtőt a tűzvédelmis ellenőrzés miatt, ez is be volt dobva a lakásba.
(Tulaj buzdított is, hogy majd visszavihetünk mindent, csak addig érdekes a tűzvédelem amíg a proaktív lakók lenyugszanak, mindezt emailben)
Mit tehetünk most, feljelentés után mire számíthatunk?
És mindenképp szerződést bontunk, a kaució gondolom visszajár, korábban utasított a penészes hűtő bevitelére (súlyos penész allergiám miatt mondtam, hogy nem, veszünk inkább egy újat/kaptunk egy újat, amit nem fogadott el), ezt beszéltük volna meg jövő hétfőn, csak ő önkényesen áttette az időpontot mára.
A bérlő birtokjoggal rendelkezik, a zárcserét nem lehet megtiltani neki, ha ez van a szerződésben, akkor az a pont érvénytelen.
Ha a tulaj az előzetes engedélyed nélkül bemegy a lakásba, akkor bűncselekményt követ el:
Magánlaksértés bűntette. Rendőrségen feljelentést tehetsz.
"Magánlaksértés 221. § (1) Aki más lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel vagy hivatalos eljárás színlelésével bemegy, illetve ott bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Tehát ha jól értem, akkor 1 hónapja beköltöztetek. Előtte valamennyi ideig üresen állt a lakás, ezért kihúzták a hűtőt és nem nyitották ki az ajtaját. Emiatt penészes lett.
Amit nem értek, hogy, ha ez történik faluhelyen, vagy egy nyaraló esetében akkor egyszerűen csak kitakarítják a hűtőt és használják tovább...
A hűtőnek semmi baja sem lesz takarítás után!
Ha a gyekek össze fossa magát, úgy hogy kijön a pelenkából, akkor lemosod a gyekeket, utána azt amibe lemostad pl mosdó, a ruháit meg kimosod. Tehát nem dobod ki a ruhákat meg a mosdó kagylót sem a gyerekkel együtt. Ahogy a hűtőt sem kéne mert koszos lett.
Másik nézőpontom, az értékelés miatt:
Ha ebédre rizst főztél nyáron egy pénteki napon, és hétvégére elutaztatok valahova. A rizs elől maradt és vasárnapra penészes lett.
Elmosod a lábast vagy kidobod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!