Albérlőknek általában van saját étkészletük, edénykészletük?
Elég sokszor laktam albérletben, bútorozott meg bútorozatlan, gépesített, gépesítettlen, minden fajta meg volt már. Egy helyen volt csak étkészlet, azt a helyet úgy adta ki a tulaj, hogy az anyja épp csak meghalt belőle, ő meg csak a nagyon személyes dolgokat vitte el. Viszont mivel a néni idős volt, a legtöbb tányért, poharat stb nem használta már régen, ami miatt olyan szinten ragadtak, hogy inkább semmit se használtam, csak a sajátomat, ezeket meg elpakoltam a spajzba.
Egy másik helyen volt két nagy fazék, de akkorák voltak, hogy ha 10 fős lenne a család, se lenne érdemes benne főzni, úgyhogy ezeket se használtam.
Változó.
Ahol gyakran változik a bérlő, pl. egyetemistáknak adják ki gyakran, ott szokott lenni a konyhában ami kell. Ha rendesen adja ki valaki akkor még a tulajtól függ mit hagy a konyház
Teljesen változó. A butorozott lakásokban általában eleve van, a butorozotlanokban eleve nincs.
Laktam ilyenbe is, olyanba is. Nyilván a felszereltebbet drágábban lehet kiadni. És fiatal felnott szemszogbol kb mindig azt keresi mindenki amiben fel van szerelve a konyha
Kétszer laktam olyan albérletben, ahol volt evőeszköz.
Egyik esetben szállásnak volt kialakítva, de gondolom nem vette ki elég ember, ezért kiadta albérletbe. Egy felújított lakás volt, a legolcsóbb, legegyszerűbb ikea-s cuccokkal felszerelve, és az étkészlet is ikea-s volt.
Másik esetben meg voltam szorulva, és a város aktuálisan meghirdetett albérletei közül a második legolcsóbbat vettem ki. Ott étkészlet azért volt, mert azelőtt halt meg az öreg, akinek a gyereke kiadta a lakását. De a konyhában nem csak az étkészlet és edények voltak meg, hanem a kávé, fűszerek, szalvéta, mosogatószer, stb. De azokat nem használtam, csak az étkészletet és edényeket.
Igényes, drága lakást adok ki.
Bútorozatlanul, felszerelések nélkül, depláne személyes használati dolgok nélkül.
Tapasztalatom szerint igényesebb, megbízhatóbb bérlők azok, akiknek vannak saját használati tárgyaik, még bútoraik is, nemhogy párszáz forintos tényérok…nyilván van kivétel, de azért ez is egy látható tendencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!