2017 februárjában közjegyző általi lakásbérleti szerződésünk van határozatlan időre.A főbérlő 2024 jan5 felmondta a bérletet 2024 márc31ig. Találtunk egy ingatlant Feb1.el Közölte ki kell fizetem a 2hónap bérleti díjat a kaukció nem jár vissza.?
Leírom még 1x
"Akár TE IS FELMONDHATSZ szerintem MÉG A MAI napon 60 napos felmondással... De akkor március 15-el menned kell..."
És írásban jelzed hogy február 1.-vel kiköltözöl. Ettől függetlenül március 15-ig fizeted a bérleti díjat!!!
A felmondásban ÍRÁSBAN kéred, hogy gondoskodjon a bérlemény átvételéről.
Jelzed - tekintettel a nem lakott állapotra! A fűtés rendszer és a vízcső leürítését. Mert február (+ március) hónapban még lehetnek mínuszok. Amitől szétfagy a kazán, radiátor, bojler vagy a csőrendszer...
Az elektromos rendszer lekapcsolását...
Ha nem jelentkezik március 15.-én senki, a kulcsot a postaládában vagy az általa választott szomszédnál tudod elhelyezni.
Átadás átvételkor vagy legkésőbb március 15.-én (tulajdonos távolléte esetén 2 szomszéd jelenlétében) lefényképezed a fogyasztásmérőket. Ezt írásban rögzítitek amit 2 szomszéddal aláíratsz..
#13 Tehát te már kifizetted a bérleti díjat Febr. 10.-ig, és max a közben felmerülő rezsiköltségekkel tudnád csökkenteni a visszajáró kauciót. Legközelebb ne menj bele 60 napos felmondási időbe. Tudom hogy ez az esetek nagy részében a bérlőnek is jó (több időd marad új albérletet keresni) de most pillanatnyilag nem jó. Azt sem értem miért kell bacakodni pár ezer forinton a bérbeadónak ha volt egy normálisan fizető bérlője aki költött a bérlemény fejlesztésére is és időben fizetett 7 éven keresztül. Nekem az előző bérlőm kapott kedvezményt a covid alatt de a későbbiekben megváltoztak a jövedelmi viszonyai és felhalmozott egy kicsit nagyobb tartozást felém. Mégis el tudtunk válni békés módon, már fél éve másik albérlőm van de az előző szép lassan kifizeti a tartozását. Nem számolok kamatot és azt sem bánom ha néha kevesebbet utal mint a megállapodás. Én csak azt nem szeretem ha át akarnak bacni.
Nem tudom nálad mi lenne a megoldás, ha mindenképp ragaszkodik ahhoz hogy fizesd ki márc. 31-ig abba csak akkor menj bele ha visszaadja a kauciót bár ha nem fizetsz akkor is kb ennyivel húz le. Mindenesetre mond azt neki hogy ebben az esetben (mivel te már nem ott fogsz lakni) nem tudsz mindig ott lenni hogy mutogassa a lakást az új vevő vagy bérlő jelölteknek (tehát ebben rád ne számítson), de lesz még ott ingóságod tehát azt sem tudod neki megengedni hogy a jelenléted nélkül bemenjen. Ha szeretné hogy mindig rendelkezésre állj annak ára van mivel az idő pénz. Egyébként akár fel is jelentheted birtokháborításért mivel az ő tulajdona ugyan de amíg te kifizetted addig te vagy birtokon belül. Vagy ha mégis bemegy akkor kihívod a rendőröket és feljelentést teszel hogy eltűnt a laptopod, a karikagyűrűd, és egy kis készpénz is hiányzik. Meg tudod keseríteni ideig- óráig a dolgát csak azt nem tudom hogy megéri-e.
Én is bérbeadó vagyok, de még egy ilyen mocsokkal nem találkoztam, mint a tiétek.
Ez teljesen hülye. Nemhogy örülne, hogy ilyen bérlői voltak, még szemétkedik velük.
A kaució visszajár, ha nem volt károkozás. Pont.
Láthatóan békés úton nem fogtok dűlőre jutni. Ilyenkor saját fegyverével kell leszerelni őt, fogást találni rajta.
A januári számlákat fizesd ki (az ugye febr 10.ig megjön), akkor lesz 10 napotok a nyugodt költözésre. Tizedikén tedd a kulcsot egy borítékba és dobd be a postaládába, órákat előtte fotózd le.
A kaucióra így is- úgy is keresztet vethetsz, majd abból rendezi a maradékot.
Írd meg neki levélben, hogy a lakást elhagytad, számláid rendezve, kulcs a levélládában, hidd el, hogy gyorsan találni fog valakit, aki elmenjen éete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!