Lehet alkudni az albérlet árakon vagy nem?
Mik a tapasztalatok, ha kerestek egy albérletet és az árát sokkaljátok, akkor lehet alámenni egy kicsit vagy nem?
Várom a tapasztalatokat.
Attól is függ, hogy hol. Ahol nagyobb a kereslet, mint a kínálat, ott aligha. De el tudom képzelni, hogy létezik az a szituáció, amikor a főbérlő inkább kevesebbért adja ki, de olyannak, akit ismer, és akiről joggal feltételezi, hogy nem fogja felszedni a parkettát, és azzal fűteni februárban.
Vagy ha azt mondod, hogy kifizeted egyben az egész évet, ha enged valamennyit.
Attól függ. Ha pl. előre odaadsz min. negyedéveket, akkor mért is ne?
Főleg határozott idejű bérlésnél van ennek rációja szerintem. Mondjuk eladsz egy lakást, de az új még nincs kész és 5 hónapra kell közte a bérelt lakás.
Alapbol örülhetsz ha te kapod meg a meghirdetett áron.
Alkudozás hatalmas red flag.
Megkeresések fele erről szól, hogy el vagyok tévedve és mennyit engedek a feléből.
Marokszám jönnek az ilyenek, egyből kukázom.
Inkább drágábban szokott elmenni mert egymásra licitálnak.
Mi már másfél hete hirdetjük a lakást, de még nem sikerült kiadni. Azt hittem nagyobb érdeklődés lesz ennél. Mi úgy lőttük be az árat, hogy figyelembe vettük a környéken a hasonló lakások mennyiért mennek, de lehetséges hogy fölé lőttünk és még lejjebb kell vinnünk, mert egyszerűen, ahogy olvasom 140 ezer körül keres mindenki maximum. Mi annál azért többért hirdettük meg, mert nem szeretnénk aránytanul túl olcsón se kiadni.
Ugyanakkor, ha egy albérlő tényleg szimpatikus, megbízhatónak látszik, akkor hajlandóak vagyunk lejjebb menni az aktuális árnál. Szóval mi ilyen szempontból rugalmasak vagyunk, csak az adott személytől függ.
Hozzátenném hogy elképesztő milyen gyűlöletcunami van a fb csoportokban, mintha minden lakástulaj dúsgazdag és gonosz lenne. Mi például örököltük a lakást tragikus módon és nem akartuk ezt, nem is tudtuk volna megvenni, saját hitelünk is van.
De eladni meg nem szerettük volna egyelőre.
Szóval szerintem lehet megpróbálni normális keretek között alkudni, de nem kell megsértődni ha mégsem jön létre az üzlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!