Megteheti -e a főbérlő az albérlet felújítása, átbutrozása után, hogy felemeli az albérlet költségét?
Minden megegyezés kérdése, amit utána bele kell írni az albérleti szerződésbe.
De jól mondták, hülye lenne bárki is - nagyobb - felújításba fogni más lakásában.
Írtad, hogy nem éri meg 100k-val többet fizetni 2 évre jobb állapotú albérletért.
Az 2 év alatt 2,4m Ft.
Egy átlagos méretű lakás kifestése verdesi az egy millát, egy új fullos konyhabútor a 1,5 millát. És akkor ebben a kicserélés díja csak akkor van benne, ha szerencséd van.
Ekkor még nem csináltál sehova sem új burkolatot, a fürdőhöz-WC-hez sem nyúltál hozzá, nem cseréltél nyílászárókat, stb.
Ráadásul időt-energiát raktál bele más tulajdonába.
Szerintem inkább +100k, és csak vigyázni kell az albérlet állapotára, minthogy dolgozni kelljen vele, és ami értéket beleraksz, azt ott is hagyod. Inkább vegyél bútorokat, háztartási gépeket magadnak, és az már a tiéd, bárhová elviheted és berendezheted vele későbbi otthonodat.
Ne haragudj, de minek hajtogatod itt a hülyeségeket tovább??
Ha megegyezés és a megegyezés írásba foglalása nélkül valaki nekiállt felújítani más lakását, az ne fenyegetőzzön, hanem gondolkodjon el, hogy legközelebb hogyan lehet jobban képviselni a saját érdekeit.
Szerintem nincs ember a földön, aki ilyen helyzetbe kerülne, mint amit te vázoltál, mert egyszerűen nem tudom elhinni, hogy valaki fogja magát és se szó, se beszéd elkezdi kifesteni az albérletét, meg újracsempézni a fürdőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!