Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan legyen lelkileg egyszer...

Hogyan legyen lelkileg egyszerűbb a költözés?

Figyelt kérdés

A héten fogok kiköltözni abból az albérletből ahol az egyetemi éveimet töltöttem. A kezdetektől fogva imádtam ott lakni, mivel egy gyönyörű, modern lakás tök jó helyen. Rengeteg időt töltöttem ott, hiába ingáztam a családi ház illetve az albérlet között mégis nem volt olyan hét, hogy ne lettem volna ott legalább pár napot. Rengeteg emlék fűz hozzá így a közel 3 év alatt.

A költözésnek több oka van, befejeztem az egyetemet, illetve a párommal pedig össze szeretnénk költözni. Egyikünknek sem az volt a terve, hogy egy albérletbe éljük le az életünket( így ez az opció nem merült fel; hogy ide költözik).

Most még jelenleg haza költözök a szüleimhez és majd kb 3- 4 hónap múlva össze a párommal.

A kérdés amiért megszületett az az, hogy már előre látom szörnyű nehéz lesz fogni magam és végleg eljönni. Egyszerűen ha belegondolok; hogy végleg ott kell hagyjam azt a lakást összerándul a gyomrom. Nem mellesleg utána még haza kell vezetnem több órát. Így nem szeretnék nagyon a padlóra kerülni. Alapból is ilyen vagyok, nagyon ragaszkodó. Ha megszeretek valamit pl. egy helyet nehéz az elválás. A nyári gyakorlatom végeztével is zokogva jöttem hazafelé egész úton. Pedig ott csak 3 hónapot töltöttem. Nem pedig három évet.

Aki volt már hasonló helyzetben mit tanácsol? Tudom; hogy idővel jobb lesz, mint minden. De hogyan lehetne úgy csinálni; hogy az a nap is könnyebb legyen?

2023. szept. 25. 07:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
69%
#10: láthatod hogy csak idejött lepontozni mindenkit, nincs élete szerencsétlennek :)
2023. szept. 26. 10:56
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó takarítás és rendrakás alkalmával csinálj videókat és fotókat a helyről, hogy bármikor fel tudd majd idézni milyen klassz kecó volt. A fotók és az emlékek mindig veled maradnak.

[Egy shaolin paptól tanultam: az otthon nem egy hely, hanem egy érzés. Éned egy része, amit soha nem lehet elvenni tőled.]

2023. szept. 27. 15:26
 13/14 anonim ***** válasza:

Maximálisan megértelek, leírom az én esetem, hátha tanulságos lesz.

2017-ben ismertem meg a párom, akkor már 13 éve éltem a saját lakásomban Budapesten. Mivel a párom egy másik városban élt és neki sokkal jobb munkája volt, mint nekem, adott volt a helyzet, hogy én költözök. Találtam is állást abban a városban, odaköltöztem. Annak ellenére, hogy nagyon szerettünk volna már együtt élni, az első hetek/hónapok kínszenvedéssel teltek. Iszonyatosan hiányzott a saját lakásom, a saját környezetem. A várost, ahova költöztem, egyáltalán nem ismertem. Mi eleve úgy indultunk neki, hogy nem sokáig fogunk ott élni, hiszen mindkettőnk álma egy közös kertes házikó volt, de pár hónap múlva jött a Covid, ami mindent átírt, így maradtunk ott a lakásban végül 3 évet.

Ezután sikerült meglépnünk, amit terveztünk. A baj csak az volt, hogy addigra viszont elkezdtem megszokni az ottani életet és kötődni a városhoz, mi több, megszerettem. Főleg mert az ott eltöltött három év alatt rengeteg közös élménnyel gazdagodtunk. Viszont mindketten tudtuk, hogy ott a környéken esélytelen kertes házat vennünk, mert számunkra megfizethetetlen. Volt egy átmeneti időszak, mikor felköltöztünk az én lakásomba, ott még viszonylag jól tűrtem a dolgokat, hiszen a saját lakásom volt, ismertem a környék minden zugát. Viszont nem sokkal később meg tudtuk venni álmaink házát egy kis csendes faluban és nyáron beköltöztünk. Soha nem gondoltam volna, hogy ugyanazok az érzések fognak előtörni belőlem, mint mikor a lakásomból költöztem a páromhoz.

Gyakorlatilag, mióta beköltöztünk szinte minden nap sírok, állandóan a páromnál megélt közös élmények, az összeköltözés és az együttélés emlékei járnak a fejemben. A közös kirándulások, túrák és hogy ott kezdődött el igazán a közös életünk, hiszen előtte távkapcsolatban éltünk.

Itt nem ismerjük a környéket, nem ismerünk itt senkit (a szomszédok nagyon rendesek egyébként) tök idegennek érzem magam, pedig nem a világ végére költöztünk, egy órányira van a lakásom. A házat imádom, a kertet is, de közel sem érzem még azt, hogy itthon vagyok, csak hogy itt lakunk. A párom ezt sokkal jobban éli meg, neki a lakását sem volt trauma eladni, nem kötődött oda annyira, mint én. Ő tartja bennem a lelket és mindig azt mondja, emlékezzek rá, milyen nehéz volt amikor hozzá költöztem és utána mennyire jól éreztem ott magam. Most erre próbálok koncentrálni és nagyon bízom benne, hogy igaza lesz.

2023. okt. 9. 08:35
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, a hosszú választ és a megértést!

Bár tudom én kértem segítséget, de neked is sok sikert kívánok ahhoz, hogy megszokd az új helyet. Teljesen átérzem a helyzeted és biztos én is hasonlóképpen leszek ha beköltözünk az új házunkba. De számomra ez megnyugtató, hogy vannak ilyen emberek még mint én.

Azóta végül én túl vagyok a költözésen, előtte lévő este kisírtam magam. Ennek ellenére nagyon nehéz volt otthagyni a lakást, de tudtam, hogy erősnek kell maradjak, mivel nagyon hosszú út várt rám hazáig. Azóta több mint egy hét eltelt, különösen az első pár nap elképesztően nehéz volt, a saját családi házunkban nem találtam a helyem, nem akartam kipakolni az onnan hozott dobozokból. Végül a hét vége felé rávettem magam és kipakoltam, kitakarítottam az itthoni szobám. Azóta kicsit jobban vagyok, lefoglalnak az egyéb történések, teendők. Biztos lesznek még nehéz pillanatok nekem is, de meg kell próbálnom túltenni magam idővel rajta.

2023. okt. 9. 11:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!