Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Eladó ingatlant adnak ki?

Eladó ingatlant adnak ki?

Figyelt kérdés

Albérletet keresünk. Találtunk egyet, lefoglalóztuk. Lassan költöznénk, de megláttam, hogy fent van az eladó lakások közt az ingatlan.

Ti mennétek így?

2023. aug. 12. 02:13
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem erről van szó. Csak pár nap múlva költözés és erre most ez…. Határidőhöz vagyunk kötve de ilyenbe nem akarok beleugrani… Jó helyen van de nem olcsó… kb 300 rezsivel a belvárosban (V ker, egyetem tér mellett)
2023. aug. 12. 05:46
 12/21 A kérdező kommentje:
Tulaj nincs, vagyis külföldön ugye, van vmi tolmácsa, az írja majd alá, vagy az ingatlanos. Közjegyzőt nem kértek.
2023. aug. 12. 05:48
 13/21 A kérdező kommentje:
Szerintem sos-be nézünk valami mást
2023. aug. 12. 05:49
 14/21 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem éppen átvernek titeket, és csaló az ingatlanos.
2023. aug. 12. 06:51
 15/21 anonim ***** válasza:
92%

Én ki nem hagynám a közjegyzőt ilyen esetben bérlőként! Ebben az esetben inkább titeket véd meg meg mint a tulajt.

Persze az is lehet, már vagy 3x eladták a héten, meg 8-10 albérlő már kauciózta.

2023. aug. 12. 07:43
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezz rá az ingatlanosnál.

Vagy hívd fel az eladói hirdetésben megadott számot és érdeklődj, hogy mit mondanak.

2023. aug. 12. 08:14
 17/21 A kérdező kommentje:

Eleinte tök szimpatikus volt. De voltak furcsaságok. Alapjában véve úgy volt meghirdetve hogy azonnal költözhető.

De mikor megnéztem akkor mondta még ezt azt megcsinálnak rajta, festés stb. Kért foglalót de minimális összeget, papír nem volt róla, utaltam, közleménnyel. Le is vette a hirdetést. Az iroda honlapján meg felkerült a foglalózva címke. Ez még oké is lenne ugye, de folyamat nehézkes volt az ingatlanossal a kommunikáció, nem tartotta amit ígért általában. Már költöznünk kellett volna, de kitalálta, hogy akinek kiadta a lakást felújításra, lekoccolt külföldre és ezért keres mást, csúszik a dátum. Jöv hét legelején költöznénk, pénteken próbáltam egyeztetni vele hogy a kezünkben legyen a szerződés, de azt mondja hogy hétvégén elküldi elektronikusan… nézzük át… amit már ígér pár napja, és költözés napján aláírjuk. De hogy költözhetnénk valahova, ahova kulcsunk sincs se semmi? Azzal indokolja hogy hétfőn még csinálgatni kell dolgokat a lakáson. Volt ideje rá bőven, miért az utolsó napra időzítette?

Na és hogy ezek voltak megrendült a bizalom, elkezdtem nézegetni az adatlapját a honlapon (VING) és valóban van csomó lakás amivel foglalkozik. Ott volt a mi albérletünk is foglalózva címkével, és nem sokkal lejjebb eladóként is, ugyanazzal a szöveggel hogy üres a lakás azonnal igénybe vehető.

És megnéztem, több oldalon is fent van eladóként.

Gáz nem?

2023. aug. 12. 11:34
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

12: Ez nem jó, nézzük meg, mi van, ha TE kéred, hogy legyen közjegyzői?... Fizeted a felét.. Hm? Érdekes lenne, mit válaszolnak.

A tulajdonos helyett nem írhat alá senki, és kell a 2 dokumentum, amit már írtam, hogy meggyőződj.

HA nagyon gyanús, akkor rendőrség!

Nem hagyjuk futni az ilyeneket.

Helyrajzi számot tudsz?

Megér 1000 vagy 3000 Ft-ot, hogy lekérdezd, ki a tulajdonos!

2023. aug. 12. 14:13
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Foglalót csak adásvételnél kérnek.

A bérleményt minek foglalózni?

Alairjatok a szerződést és utalod a kauciót.

Szerintem a tulajdonos amíg nem tudja eladni az ingatlant addig bérbe kívánja adni.

Ha jönnek az érdeklődők az ingatlanra bérlőként be kell engedni őket.

Ez nem lesz hosszú életű történet. Minimum 1 év.

Az ingatlanos természetesen el szeretné adni, mert adasvetelnél magasabb a jutalék.

Most, hogy pangás van az ingatlanpiacon, így a bérbeadásból származó jutalékkal is beéri.

Én nem venném ki a bérleményt.

2023. aug. 12. 21:55
 20/21 anonim ***** válasza:
Szia! Mi lett a sztori vége?
2023. aug. 19. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!