Van-e ilyen esetben védettség?
valaki hosszútávra bérel lakást valakinek szivessegi alapon(tulajdonképpen korábbi tartozás törlesztése, egyéni megállapodás alapján), tehát a szerződésben az ő neve szerepel, hogy biztosan ő legyen az a személy, akin a pénzt követeli a főbérlő.
Olyan jellegű kellemetlenség elkerülésére van-e jogi/bármilyen megoldás, biztosíték, hogy aki a kettejük közti "szivessegi megállapodás" alapján bent lakik az albérletben, az ne legyen kitéve azáltal, aki valojaban a szerzodest kototte es fizeti az alberletet?
Remelem érthetően fogalmaztam.
Ennyiben tudtam megallapodni valakivel korábbi tartozás kiegyenlítése céljából, de jó lenne, ha volna rá valami biztosíték, hogy valóban betartja a megbeszelteket.
Esetleg ha irunk egy szerződést egymás között, hogy szivessegi alapon lakok ott es XY berli az albérletet, az elég lehet?
Nincs.
Ha nincs pénze, nem fizet.
Ha Ő NEM fizet - Te repülsz!!
Mi lenne ha ahhoz költöznél, aki Neked tartozik?
Vele írjatok megállapodást. Hogy tartozása fejében laksz ott 2029.december 31.-ig.
"Remelem érthetően fogalmaztam."
Nem.
Ki fizet kinek mit?
A szivességi használat azt jelenti, ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!