Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit lehet tenni, ha meghibásod...

Mit lehet tenni, ha meghibásodás miatt nagyon magas a vízszámla?

Figyelt kérdés
Anyukám albérletben lakik, most kapta meg az elmúlt 3 havi vízszámlát, amiből 2 hónap extrém magas, az utolsó hónap pedig megint normális. De úgy extrém magas, hogy egyértelmű lehetetlen, hogy ők ennyi vizet elhasználtak, biztos, hogy valami hiba volt a háttérben, ami azóta megoldódott. Most kapott egy 175 ezres vízszámlát. Ilyenkor mi van? Lehet bizonyítani valahogy, hogy hiba állt a háttérben? Vagy ezt a teljes vízszámlát neki kell kifizetnie? Semmi nem utalt arra eddig, hogy valami probléma van. Egyszer nekem is volt ilyen, amikor albérletben laktam, akkor a főbérlő fizette a számla felét, de anyukám mostani főbérlője egyáltalán nem ilyen rendes, nem fizet semmit, amit nem nagyon muszáj.
2023. jún. 9. 14:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

A lakásnak külön víz órája van?

Ez laza 250m3 víz, azért ez elég felünő tud lenni.

2023. jún. 9. 14:35
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Mi volt a konkret hiba? Ha pl. folyt a WC arrol egyertelmuen anyukad tehet, mert nem vette eszre idoben hogy folyik a WC.
2023. jún. 9. 14:36
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem tudjuk mi volt a hiba, nem látta, hogy folyt volna a víz bárhol.
2023. jún. 9. 14:42
 4/14 A kérdező kommentje:
És igen, külön vízóra van a lakáshoz.
2023. jún. 9. 14:46
 5/14 anonim ***** válasza:
21%
Kizart hogy hiba lett volna, anyukad lopta a vizet.
2023. jún. 9. 15:10
 6/14 anonim ***** válasza:
92%
De ha ragaszkodsz hozza mondhatod a vizmuveknek hogy az ora hibasan mer es vizsgaljak meg.
2023. jún. 9. 15:11
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Mióta lakik ott anyukád? Lehet, hogy a korábbi bérlő tartozása, ill. korábban olvasták le pontatlanul az órát.

Le kell olvasni most és bebattyogni a vízművekhez és tisztázni.

Én is kaptam hibás számlát, lefényképeztem az órát és a vízművekkel tisztáztam.

250 m3-es elfolyásnak komoly nyomainak kéne lenniük.

2023. jún. 9. 15:19
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell nézni az óraállást. Mennyivel vette át anyukad az albit? Most mennyi az óraállás? A kettő külónbözetét kell kifizetni. A számlán milyen óraállás szerepel? Hány m3 fogyasztást számoltak el és mettől meddig?
2023. jún. 9. 15:51
 9/14 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy anyukám lopta a vizet? Szerinted kétségbeesve felhívna, hogy úristen mit csináljon, ha lopta volna a vizet? :D

Közben megoldódott. Kiderült, hogy valami régi általány alapján számláztak 2,5 éven keresztül, hiába fotózta anyukám a vízállást havonta. Ő sem ellenőrizte, csak fizette, amiről számlát küldtek. Most vette észre valószínűleg a vízmű a különbséget és március, áprilisi fogyasztásra számlázták ki az elmúlt 2 évet, ami nem teljesen logikus, de legalább nem kell fizetni olyanért, amiért cserébe nem kapott semmit. Köszönöm a segítő válaszokat! :)

2023. jún. 9. 15:54
 10/14 NTBS ***** válasza:
32%
Megcsináltatni, és jobban figyelni.
2023. jún. 9. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!