Mit lehet tenni, ha meghibásodás miatt nagyon magas a
vízszámla?
Figyelt kérdés
Anyukám albérletben lakik, most kapta meg az elmúlt 3 havi vízszámlát, amiből 2 hónap extrém magas, az utolsó hónap pedig megint normális. De úgy extrém magas, hogy egyértelmű lehetetlen, hogy ők ennyi vizet elhasználtak, biztos, hogy valami hiba volt a háttérben, ami azóta megoldódott. Most kapott egy 175 ezres vízszámlát. Ilyenkor mi van? Lehet bizonyítani valahogy, hogy hiba állt a háttérben? Vagy ezt a teljes vízszámlát neki kell kifizetnie? Semmi nem utalt arra eddig, hogy valami probléma van. Egyszer nekem is volt ilyen, amikor albérletben laktam, akkor a főbérlő fizette a számla felét, de anyukám mostani főbérlője egyáltalán nem ilyen rendes, nem fizet semmit, amit nem nagyon muszáj.
Ez laza 250m3 víz, azért ez elég felünő tud lenni.
2023. jún. 9. 14:35
2/14 anonim válasza:
Mi volt a konkret hiba? Ha pl. folyt a WC arrol egyertelmuen anyukad tehet, mert nem vette eszre idoben hogy folyik a WC.
2023. jún. 9. 14:36
3/14 A kérdező kommentje:
Nem tudjuk mi volt a hiba, nem látta, hogy folyt volna a víz bárhol.
2023. jún. 9. 14:42
4/14 A kérdező kommentje:
És igen, külön vízóra van a lakáshoz.
2023. jún. 9. 14:46
5/14 anonim válasza:
Kizart hogy hiba lett volna, anyukad lopta a vizet.
2023. jún. 9. 15:10
6/14 anonim válasza:
De ha ragaszkodsz hozza mondhatod a vizmuveknek hogy az ora hibasan mer es vizsgaljak meg.
2023. jún. 9. 15:11
7/14 anonim válasza:
Mióta lakik ott anyukád? Lehet, hogy a korábbi bérlő tartozása, ill. korábban olvasták le pontatlanul az órát.
Le kell olvasni most és bebattyogni a vízművekhez és tisztázni.
Én is kaptam hibás számlát, lefényképeztem az órát és a vízművekkel tisztáztam.
250 m3-es elfolyásnak komoly nyomainak kéne lenniük.
2023. jún. 9. 15:19
8/14 anonim válasza:
Meg kell nézni az óraállást. Mennyivel vette át anyukad az albit? Most mennyi az óraállás? A kettő külónbözetét kell kifizetni. A számlán milyen óraállás szerepel? Hány m3 fogyasztást számoltak el és mettől meddig?
2023. jún. 9. 15:51
9/14 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy anyukám lopta a vizet? Szerinted kétségbeesve felhívna, hogy úristen mit csináljon, ha lopta volna a vizet? :D
Közben megoldódott. Kiderült, hogy valami régi általány alapján számláztak 2,5 éven keresztül, hiába fotózta anyukám a vízállást havonta. Ő sem ellenőrizte, csak fizette, amiről számlát küldtek. Most vette észre valószínűleg a vízmű a különbséget és március, áprilisi fogyasztásra számlázták ki az elmúlt 2 évet, ami nem teljesen logikus, de legalább nem kell fizetni olyanért, amiért cserébe nem kapott semmit. Köszönöm a segítő válaszokat! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!