Lehetetlen Budapesten úgy önkormányzati lakásba költözni, hogy nem vagyunk már kerületi lakosok?
Nem tudom mit háborogsz itt annyit, a kérdésedre választ kaptál. Önkormányzati lakást semmiképp sem kapsz, ráadásul nem úgy működik, ahogy te gondolod, hanem meg kell pályázni, akár egymás után többször is, tehát több év is lehet.
Ez a szokásos ,,nekem nem vesznek a szüleim lakást" duma meg baromi unalmas. Képzeld nekem sem vettek, sőt szüleim sincsenek, ja meg diplomám sem. Mégis 27 évesen tudtunk venni hitelre a férjemmel egy családi házat, havi 90 ezres törlesztővel. Úgyhogy ahelyett, hogy puffogsz, inkább legyél egy kicsit életképesebb
Kérdező!
Túl nagy az arcod a semmire.
Eddigi életedben csak egész nap a telefonodat nyomogattad, zenét hallgattál meg a tik-tokon ráztad a hátsódat.
Most meg fényt kaptál és követelődzöl egy mások pénzéből épített és mások pénzéből fenntartott drága bp.-i lakás után, hogy neked ócsóóón odaadják az általad lenézett és fikázott sokgyerekes szegények elől.
Ne sírjál és ha igaz, hogy már ennyit dolgoztál, akkor van elég önrészed és hitelre tudsz venni egy neked tetszőt.
Vagy hazudtál és egy vasad sincsen?!
Akkor hőbörögjél csak a saját faludban, mert az ilyen nagyképű falusi libákra nincsen szükség BP.-en!
"
Itt minden nap van hasonló kérdés, ahol fiatalok abban a tévedésben vannak, hogy nekik minden jár alanyi jogon.
Amikor még semmit sem tettek le az asztalra, egyetlen percet sem dolgoztak, de már azonnal bp-i lakás kellene nekik.... és nem is akármilyen.
Azért a pofátlanságnak is van határa!!"
Lassan 10 éve dolgozok, mindjárt 30 vagyok, 2 diplomával, a belemet kimelóztam már suli alatt is, kb. kétszer annyit keresek, mint a KSH szerinti átlag budapesti fizetés, félreraktam nagy nehezen majdnem 30 millát, úgy hogy minden nap megnézem hogy mit veszek, mire költök. Az elmúlt 10 évben isten igazából még nyaralni sem voltam, főleg nem külföldön (maximum baráthoz mentem látogatóba kb. ingyen) és nagyjából még így sem látom az alagút végét.
Perpill nincs párom, de ha most lenne valaki, akivel gyereket vállanék - mert már ugye abban a korban vagyok -, akkor sem tudom hogy a francba oldanánk meg. 35 négyzetméteres panelba esetleg? Vagy albérletbe havi 200 lepedőért? Vagy egy 45-50 négyzetméter körüli lakáskában, ha a szülők is hozzánk vágnak még 10-10 millát minden oldalról?
Konkrétan az egyik barátom francia kollégája mondta nemrég, hogy ő olcsóbban bérelt lakást Párizsban, mint most Budapesten. PÁRIZSBAN. Ez meg csak egy szakadt Budapest.
Saját magát lövi tökön az ez ország. Minden csak Budapesten, Győrben meg egy-két másik városban van, cserébe mindegyikben már milliós négyzetméter árak vannak. Aztán lehet csodálkozni, hogy a magyarok egyre idősebben és egyre kevesebb gyereket vállalnak be... hát bakker, nincs hová! De nem baj, én nagyon örülök, hogy nyugdíjasok százezrei ülnek olyan gazdaságilag frekventált, munkaerőhiánnyal küzdő településekben lévő akár száz milliós lakásaikban. Meg annak is nagyon örülök, hogy a nálam egy generációval idősebb korosztály jelentős része lényegében bagóért kapott meg olyan önkormányzati lakásokat, amikre most hatalmas igény lenne.
Hadd gratuláljak neked is, hogy anyádék a valagad alá raktak egy lakást.
"Ez a szokásos ,,nekem nem vesznek a szüleim lakást" duma meg baromi unalmas. Képzeld nekem sem vettek, sőt szüleim sincsenek, ja meg diplomám sem. Mégis 27 évesen tudtunk venni hitelre a férjemmel egy családi házat, havi 90 ezres törlesztővel. Úgyhogy ahelyett, hogy puffogsz, inkább legyél egy kicsit életképesebb"
Azért ennek a részleteire kíváncsi lennék, de rohadtul. :D
Én is tudok Pilipócson venni családi házat, hitel nélkül is, de minek beköltözni egy kihaló, elöregedő, semmilyen perspektívát nem nyújtó kis sz..r faluba ebben az országban, ami egy nagy vízfejből áll?
14.
"a nálam egy generációval idősebb korosztály jelentős része lényegében bagóért kapott meg olyan önkormányzati lakásokat"
Majd annak idején te is visszakapod az akkori fiataloktól, hogy te még akkor vetted fillérekért a lakásodat amikor mindössze 1 millióért is meg lehetett venni a panellakások m2-ét.
Mert ha így haladunk az inflációval, akkor 20 év múlva már csak nosztalgiával gondolhatunk vissza a mai "olcsó" lakásárakra.
"Majd annak idején te is visszakapod az akkori fiataloktól, hogy te még akkor vetted fillérekért a lakásodat amikor mindössze 1 millióért is meg lehetett venni a panellakások m2-ét."
Én nem arra gondoltam, hogy olcsóbb volt régen lakást venni. Arra, amikor az ökormányzati lakásokat kiszórták 1-2 évnyi lakbérért, vagy egyenesen még annyiért sem. Most ezt képzeld el úgy, mintha a havi 200 ezres bérleti díjú, 40-50 milliós budapesti lakást megkaphatnád 2-3 millióért, csak azért mert sajt.
"#15 Pest megyében vettük, ha ez volt a kérdésed, fél órára Budapesttől."
Nem. Az lett volna a kérdésem, hogy mennyiért és miből 27 évesen. Mennyi most az aglóban egy kertes ház? Sőt, mennyi egyáltalán egy telek? Ne röhögtess már arany bogaram, mert cserepes a szám. :)
Nem most vettük, hanem 3 évvel ezelőtt, de még az akkori árakhoz képest is olcsón, 26,9 millió forintért, 100 nm-es haz, 900-nem-es telek. A mai napig csodaként tekintek arra, hogy rátaláltunk anno.
Hogy miből? Leírtam, hitelből és sok sprorolasbol, illetve volt fundamentank is.
Nekem aztán mindegy mit hiszel el, nekünk szerencsénk is volt, ennyi az egész, de sosem vártuk a sült galambot, vagy vártuk el, hogy hozzánk vágnak egy onkormanyzati lakást, ez alomvilag.
18. Honnan veszed azt, hogy 1-2 évnyi lakbérért lehetett megvenni ezeket a lakásokat? Nekünk a 2 szobás bp-i külvárosi panelt 1,8 millióért adta el az önkormányzat kb. 92-93-ban. Ha egyösszegben ki tudtuk volna fizetni akkor talán az 1/3-át kellett volna kifizetni, akkor 600 ezer lett volna.
93-ban a KSH szerint 27 ezer volt a bruttó átlagkereset. Szerinted akkor mennyi volt a lakbér?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!