Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tanácsoltok, ha akarom a...

Mit tanácsoltok, ha akarom a kecót?

Figyelt kérdés

Nem rég (mai nap folyamán) rakták fel egy lakást és mindenben rám szabták. Reggel telefonálok. Az lenne a kérdésem, hogy szeretném magamnak tudni az albérletet, vigyem-e már most a kauciót és a bérleti díjat vagy csak valami foglaló szerűséget? Első albérletem lesz, azért kérdezem.

Köszönöm a segítséget

2023. febr. 22. 20:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
Foglalót nem árt vinni.
2023. febr. 22. 20:56
 2/16 A kérdező kommentje:
Hány százalékot szokás? Vagy amennyit gondolunk?
2023. febr. 22. 20:59
 3/16 anonim ***** válasza:
92%

Vigyél pénzt, de készülj fel arra is, hogy a tulaj még nem fog dönteni.

Gyakori, hogy már több érdeklődővel beszéltek vagy fognak beszélni és már azokkal is megegyeztek, hogy megmutatják nekik a lakást. Ilyenkor előbb minddel beszélnek és utána döntenek hogy közülük kit válasszanak bérlőnek.

Lehet, hogy nálad nem így lesz és egyből meg tudtok egyezni, csak ne legyél csalódott ha ez nem megy ilyen gyorsan, vagy kiderül, hogy más mások is jelentkeztek.

legyen nálad igazolvány is hogy ha sikerülne, akkor ki tudd tölteni a szerződést!

2023. febr. 22. 21:04
 4/16 anonim ***** válasza:
90%

#2 A tulajdonos mondja meg. Ha tényleg megegyeztek, akkor beköltözés előtt elkérnek kauciónak 2 vagy 3 havi lakbért. Ezt csak a kiköltözéskor kapod vissza majd, ha nem okoztál kért közben. Ennek egy részét kérik el foglalónak ha megegyeztek és azt is meg kell beszélni, hogy a többit mikor tudod átadni és mikor kell ezen felül fizetned majd az első havi lakbért, hogyan és ki fizeti a rezsit.

Fiam több bérlakásban is lakott (most is ott lakik). Volt ahol csak egy fix összeget kellett havonta fizetni a hónap 8-jáig, volt ahol a lakbér fix volt, de a fogyasztást mindig meg kellett küldenie a tulajnak (vízóra, gázóra és villanyóra állását), ő fizette a számlákat és megmondta, hogy adott időszakra mennyit kell még a bérleti díjon felül fizetnie. Itt később megegyeztek, hogy fiamnak egyszerűbb ha közvetlenül átutalja az összeget a szolgáltatónak, mint kivenni a pénzt, találkozni a tulajjal, neki átadni stb.

Az, hogy mennyi lesz a foglaló az már nem lesz vita kérdése, a fontosabb, hogy a kaució többi részét mikor tudod odaadni neki.

2023. febr. 22. 21:10
 5/16 anonim ***** válasza:
90%

Nekem az a tapasztalatom, h ha nem vagy szimpatikus vagy bizonytalan vagy akkor nem adják neked.

Így 3-4 albérlet után, kb egy helyen volt az, h sikerült rábeszélnem a foglalóra a tulajt.

2023. febr. 22. 21:14
 6/16 anonim ***** válasza:
83%
Egy havi bérleti díjat foglalónak érdemes vinni.
2023. febr. 23. 00:25
 7/16 anonim ***** válasza:
78%
Illetve mikor fölhívod, tudd meg, hogy a tulajdonos mutatja-e vagy közvetítő és hogy mit vigyél magaddal, ha ki akarod venni. Van, aki kér esetleg munkaszerződést vagy ajánlást a volt bérbeadódtól, stb.
2023. febr. 23. 00:27
 8/16 anonim ***** válasza:
93%

Én is azt mondom, hogy ez kölcsönös szimpátia kérdése. Egyrészt lehet nem leszel szimpi a tulajnak akkor úgysem neked adja ki. Vagy fordítva ő nem lesz szimpi neked.

Azt tudom tanácsolni, hogy ne éld bele magad, én akárhányszor jó lakásokat láttam, azt elvitték előlem.

2023. febr. 23. 00:37
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

7-nek igaza van.

És semmiképpen ne adjál pénzt úgy, hogy nem a tulajdonos írja éppen alá veled a szerződést, különben soha nem látod viszont a pénzedet és a lakást sem kapod meg.

2023. febr. 23. 00:41
 10/16 NTBS ***** válasza:
87%
Vedd fel a kapcsolatot és szóban egyezz meg. De pénzt csak akkor adj, ha papírt írtok róla.
2023. febr. 23. 06:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!