Miért készít kèpet a főbèrlő a szemèlyi ès a lakcímkartyáról?
Sziasztok! Most írtam alá egy bérleti szerződést,a tulaj megkèrdete lefotózhatja-e a szemèlyimet es a lakcim kartyamat,mondtam,persze,nincs mit titkolnom,erre mondta,hogy nem is azèrt,csak,hogy neki meg legyen. Egy baràtomnak ugyanezt csinálta a főbèrlője.A szerződéskötéskor odaadtam,és már leirta az adatoakt. Ez normàlis? Eddig vidèken laktam.,most költöztem fel a fővárosba.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Basszus! Ha lefotózhatják a bankban, az utazási irodában, a szállodaportán stb... akkor hol a visszaélés??!
Nem kiírja az adatokat, hanem lefotózza, és kész.
Ok ok lefotózta. És? 😃
Én ugyan nem fotózom le, de elkérem az adatokat, és 99%-ban képet küld a bérlő, mert egyszerűbb.
Halvány lila fingom sincs, hogy minek neki a fotó. A szerződés megkötésekor gondolom a személyes adataidat beleírtad a szerződésbe, amiknek a hitelességét ellenőrizhette a bérbeadó és te is az övét. (Értsd: megnézhettétek az igazolványokon, hogy valós adatokat írtok be.) Innentől miért van előrébb egy fotóval, mint azzal, hogy bent van a szerződésben az xy igazolványod száma?
Ráadásul törvényt szerint be is kéne jelentkezned az új bérleményedbe, ha ott laksz és máris megváltozik a lakcímkártyád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!