Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ilyenkor mit tudok tenni?

Ilyenkor mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
6. Emeleten bérlek lakást. Most jött át szólni az alattunk lévő lány, hogy beázik. A tulajnak ha szólok, neki kell ez ügyben intézkednie?

2022. dec. 12. 22:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Hat, hol azik az alattad lako? Legvonalban melxik helyiseged van az azas felett? Nekem egyszer ott a wc mogotti begipszkartonozott resz mogott volt csotores, amikor kinyitottam a vizora ajtajat a gipszkartonos reszen, porladt a viz a csobol. Nem folyt, nem spriccelt, hanem mintha parfumot fujnal igy porladt.

Kerdezd mar meg h hol azik pontosan, ugy legalabb be tudnad azonositani a helyiseget.

2022. dec. 15. 17:45
 12/17 anonim ***** válasza:

10: Nem neked kell megítélni, felbontják a falat és kiderül.

Sziszegés hallatszik a falból? Akkor a víz ereszt egy kicsi csőrepedésen vagy lyukon.

Vagy ha a fehér csempefuga el van szineződve a padlónál. A tégla vörös vagy sárga, ugye, ez elszinezi a fugát.

2022. dec. 15. 20:58
 13/17 anonim ***** válasza:

Szólj a tulajnak. Tud majd róla, ha a társasházra tartozik.

Mi pár éve beáztattuk az alsó szomszédot (szétment a mosógép, ömlött belőle a víz, és nem lehetett leállítani a programot. Én voltam otthon egyedül, és mivel már rázott meg áram, nem mertem a víztócsában állva kihúzni a konnektorból, úgy voltam vele, hogy csak többet ér a tyúkszaros életem, mint a szomszéd lakása, sry)

Szomszédhoz lementem, beszéltünk, majd egyből hívtam a tulajt, hogy mi történt. Mire feltakarítottam a vizet, már le volt fixálva a mosógépszerelő, meg az ember, aki kiment ellenőrizni, hogy a szomszéd vezetékeiben esett-e kár... aztán újrafestették a lakását. Se neki, se nekem, se a tulajnak egy fillérjébe nem került, volt a lépcsőháznak biztosítása erre (a mosógép meg garanciális volt, megcsinálták).

2023. jan. 10. 22:44
 14/17 anonim ***** válasza:

"Mi pár éve beáztattuk az alsó szomszédot (szétment a mosógép, ömlött belőle a víz, és nem lehetett leállítani a programot. Én voltam otthon egyedül, és mivel már rázott meg áram, nem mertem a víztócsában állva kihúzni a konnektorból, úgy voltam vele, hogy csak többet ér a tyúkszaros életem, mint a szomszéd lakása, sry)"

Ne haragudj, de ez nagy marhaság. Bármelyik mosógépet ki lehet kapcsolni valami rajta található gombbal, kapcsolóval is. Illetve a kismegszakítót is le lehetett volna kapcsolni. Kötelességed lett volna enyhíteni a kárt, ha éppen otthon voltál, és láttad, mi a helyzet.

2023. jan. 10. 23:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem, semmi ilyesmi nem volt. Nyomkodhattam rajta bármilyen gombot, nem állt meg. Egyetlen lehetőség az lett volna, ha kihúzom, de azt meg nem mertem, és a szomszéd is megértette, hogy miért nem mertem, ha ő nem ítélkezett felettem, akkor te se tedd.

Amit meg tudtam volna tenni - de akkor, abban a helyzetben nem jutott eszembe - az az, hogy lekapcsolom a teljes lakás áramellátását. Valahogy a szomszéd is megértette, hogy miért viselkedtem úgy, ahogy, de tök fasza, hogy te ennek ellenére meg tudod magyarázni, hogy nekem hogy kellett volna viselkedni. Rázott már meg áram? Életre szóló élmény, kívánom, hogy egyszer éldd át...

Amúgy egy festés volt szükséges a szomszédnak, semmi más kár nem történt.

2023. jan. 10. 23:40
 16/17 anonim ***** válasza:

"Nem, semmi ilyesmi nem volt. Nyomkodhattam rajta bármilyen gombot, nem állt meg." Ez bizonyosan nem igaz, csak nem értesz a gépedhez.

"és a szomszéd is megértette, hogy miért nem mertem, ha ő nem ítélkezett felettem, akkor te se tedd." Sok esze volt a szomszédnak is... Nemhogy felment volna ő, és lenyomja a kismegszakítót.

Egyébként nem ítélkezni akarok, inkább tanács. A kárenyhítés ugyanis ilyen esetben kötelességed, és lett volna rá lehetőséged. Azon kívül, ha félsz az áramütéstől (jogos, és igen, engem is rázott már meg áram), akkor a szomszédtól meg mindentől függetlenül célszerű lett volna lenyomni a kismegszakítót, ha vízben állt a működő mosógép!

"Amúgy egy festés volt szükséges a szomszédnak, semmi más kár nem történt." Ha szakember csinálja, több százezres tétel, a biztosító meg nem fizeti ki az egészet...

2023. jan. 10. 23:49
 17/17 A kérdező kommentje:
Nos itt a társasháznak a vezetéke ment gajra.
2023. jan. 10. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!