Holnap vennék ki egy lakást. Eddig egyszer megtekinthettem az illetőnek a fia jött el és mutatta meg, mivel az édesanyja tolószékes. Ezen a héten kórházba is kellett vinni őt, de most már jól van. Viszont az a kérése, hogy a szerződést nála írjuk alá. Nekem ez egy kicsit átverés gyanús lehet, viszont az is lehet, hogy egy kedves idős nőről beszélek? Elsőre 3 havit(első havi + kaució (ami 2 havi díj)) kellene fizetnem, a szerződést elküldte nekem, abban nem találtam semmilyen hibát. Ti mit csinálnátok? Vagy mit csináljak, hogy nehogy lehúzzanak közel 500 ezerrel?(eddig megbíztam benne, csak ez egy kicsit furcsa kérés, hogy náluk írjuk alá a szerződést.)
Ragaszkodj hozzá, hogy a pénzt utalod. Annak nyoma van. A szerződést amúgy is le kell tanúzni, az egyik tanút te vidd.
2022. okt. 28. 18:12
2/18 anonim válasza:
A kp átvételről kötelező két példányban bizonylatot készíteni, ami magánszemélyek között történő bérbeadásnál lehet egy papír, ami tartalmazza az átadott pénz mennyiségét, célját (adott esetben pl. két havi kaució és bérleti díj november hónapra), átadó-átvevő megnevezését, dátumot.
2022. okt. 28. 18:26
3/18 anonim válasza:
*mármint egy egyszerű papír, természetesen ez is két példányban
2022. okt. 28. 18:27
4/18 A kérdező kommentje:
én ezt értem, és láttam is a lakást, amit kibérelnék. Illetve a szerződés tervezetet is elküldte nekem. Csak ez így számomra átverősnek hangzik, hogy máshol írom alá a szerződést.(nyilván van kulcsok a lakáshoz, máshogy nem tudtak volna beengedni.)
2022. okt. 28. 18:31
5/18 anonim válasza:
Nagyon egyszerű a dolog: tulajdoni lap.
Én mindig megkérdezem a bérlőimet, hogy szeretnék e megnézni mielőtt szerződést írunk.
2022. okt. 28. 18:36
6/18 anonim válasza:
Tulajdoni lapot a pontos cím birtokában te is ügyfélkapun keresztül, online le tudod kérni.
2022. okt. 28. 18:51
7/18 anonim válasza:
Kérd le a tulajdoni lapot (ügyfélkapun azonnal megvan) és ott meg tudod nézni, ki a tulaj.
2022. okt. 28. 19:15
8/18 anonim válasza:
Váo hát én ilyet sose csináltam mindig tudtam, hogy túl naív vagyok😂eddig 3 albérletbe laktam az egyiknek csak a lakáson irtunk egy szerződés a másiknál közjegyző volt de elötte irtunk egy szerződést amikor oda adtuk a foglalót, harmadjára szintén felmentünk egy lakásba irtunk egy szerződést kifizettem majd 2 héttel később volt közjegyző is. Szerintem vagy nekem ez tök természetes, ha parázól írjatok meg a bérleti lakásba a szerződést akkor màr úgyis adja a kulcsokat.
2022. okt. 28. 21:06
9/18 anonim válasza:
Birtokba adáskor szokás odaadni a pénzt, szóval azt nyugodtan tartsd vissza addig.
Ahogy érzem a leírásból, megértitek egymást, a szerződésben egyetértetek, mindent most beszéljetek meg és írjatok bele a szerződésbe, ami felmerült bennetek, ennyi.
2022. okt. 28. 21:22
10/18 anonim válasza:
Ja, igen, ezért is jó a közjegyzői záradék, a közjegyző mindent ellenőriz és hitelesít, személyeket, lakást, stb., amik fent felmerültek. De te is nyugodtan elkérheted a papírokat, okmányokat. Mi 9 mellékletet tettünk a szerződés mögé, igazolványokat csak megmutattunk neki a szerződéskor, de a közjegyző le is ellenőrizte.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!