Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit lehet tenni, ha nincsenek...

Mit lehet tenni, ha nincsenek biztosítva a megfelelő életkörülmények egy albérletben?

Figyelt kérdés

Már nem kezdő albérletező vagyok, de ilyenbe még sosem futottam bele.

Beköltöztem budapesten egy albérletbe, ami már az első nap meglepetéseket tartogatott, mikor le szerettem volna zuhanyozni, kiderült, hogy az átfolyós szerkezet nem egy átfolyós szerkezet, hanem egy 15 literes bojler - ez volt a fürdőben össz vissz, felhívtam a tulajt, hogy ez tényleg egy 15 literes bojler? Mondtam, alkalmatlan a fürdésre, erre az volt először a válasz, hogy az előző bérlőknek egy szavuk nem volt rá. Csurgatva kb 2,5 percig lehet egy ilyennel zuhanyozni. Mindenesetre ezt használtam 2 hétig, miután kicseréltette egy 80 literesre szerencsére. Ezek után, vagyis ezek mellett, minden zuhanyzásnál állt a víz a fürdőben, és mosás után is, mint kiderült, nem azért mert bénázom a zuhanyfüggönnyel / szar a mosógépem, hanem mert dugulás van. Ezt igyekeztem megoldani, de nem sikerült, szóltam a tulajnak, hogy probléma van, elkezdett intézkedni, de ettől függetlenül a hónap maradék részében lavórban kellett fürödnöm, mosni nem is tudtam. Egy idő után már akkora volt a dugulás, hogy a wc-t sem lehetett használni , csak pisilésre, de mindez nem nagyon hatotta meg, hogy kifizettem egy halom pénzt, és egész hónapban kb lavórban fürdök és máshoz járok át wc-re. Kijöttek a dugulás elhárítók, de kiderült, hogy a csőrendszer a szar, viszont ekkor már akkora volt a probléma, hogy EGYÁLTALÁN nem lehetett használni a wc-t majdnem 2 napig - kérdeztem a tulajt én ilyenkor hova menjek, hisz nincs hova mennem. A válasz; menjek át a szomszédba addig wc-re, vagy lavórba végezzem a dolgom. Rettentően megalázó mindez számomra, itt már olyan idegi feszültségben voltam, hogy teljesen összeroppantam.

De sajnos mindez még semmi. Konvektorok vannak a házban, viszont amint bekapcsoltam őket, brutális gáz-szag lett pár percen belül , és mivel szénmonoxid mérő sincs a házban, egyszerűen nem mertem fűteni, mert érezhető volt hogy nem biztonságosak a konvektorok. Tudni kell, hogy amikor kint volt 26 fok, a házban 14 fokot mutatott a hőmérő, baromi hideg volt, de így aludtam cirka 3 hétig. Ekkor ismét jeleztem a tulajnak, hogy nem merem használni a fűtést, erre mondta, hogy ő is érezte a gáz-szagot, de meg lett az nézetve szakemberrel. Szerencsére megint (?..) ki lett hívva egy héten belül a jelzésem után egy szakember , és meg lett csináltatva.

Emellett mielőtt beköltöztem, megbeszéltük, hogy el fogja vinni a cuccait, hogy be tudjam pakolni az enyéimet, viszont a költözés napján kellett azzal szembesülnöm, hogy SEMMI nem lett kipakolva, hetekig pakoltam a nagyi étkészletét, félig leszakadt-lerohadt fürdőszoba polcot stb. Őszintén én ilyet még nem éltem. Döglött egeret is találtam takarítás közben, akkora volt a mocsok.

Ezek közben, az internet nem volt bekötve, amit nekem kellett intézni, ez is egy 3 hetes folyamat volt, mert oszlopot kellett állítani hozzá, ezt többször jeleztem a tulaj felé, mondta , hogy rendben van, de mikor átjöttek a dugulás miatt, cirkusz volt az oszlopból, hogy ő nem gondolta, hogy ekkora lesz. Este 10 kor hívogatott, miután tudta, hogy lavórban fürdök, nem tudok wc-zni megfelelően, és fázok, hogy az oszlopot hogy képzeltem. Az nem érdekelte, hogy baromi sok pénzt kifizettem, és ilyenek az életkörülményeim, de az oszlop...

Megjegyzem, hogy a dugulás téma már 10+ éve jelen lehet , ugyanis egy cső volt kirepedve , ahol annó valamikor állt egy bokor, benőtte a gyökere. Tehát bőven tudhatták ezelőtt is, hogy nem működik megfelelően a csatorna.

Tulajdonképpen kifizettem egy halom pénzt azért, hogy egész hónapban megfagyjak, máshoz menjek át kakálni, lavórban fürödjek , döglött egeret takarítsak, ne tudjak mosni, és egy nyugodt napom ne legyen mert mindig itt álljon felettem valaki.

Ti hogy reagálnátok?:)

2022. okt. 26. 10:30
 1/9 anonim válasza:
100%
Visszakérném a kauciót, és lelépnék. Ha nem akarná adni...adná.
2022. okt. 26. 10:51
 2/9 A kérdező kommentje:

Mindenképpen vissza kell adnia a kauciót, hisz én kárt nem tettem a házban, csakis újítottam tulajdonképpen a takarítással, festéssel stb illetve mindenképpen az lenne az ésszerű döntés, ha elköltöznék, de annyi bútorom és cuccom van, hogy már nincs erőm, se pénzem ismét költözni - fizetni a költöztetőket, kiesni a munkából megint emiatt ... sok "apróság" amire minden pénzem rámegy / ráment egyedülállóként. :(

Nagyon méltatlannak érzem a helyzetet .

2022. okt. 26. 11:47
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Szépen összeírod a költségeidet és tértivevényes levélben megírod neki, hogy ezt az összeget lelakod. Ameddig tart, addig nem fizetsz bérleti díjat!

Mire mindent megcsináltattál, kiganajoztál, nehogy lelépj!

Ő most már gond nélkül talál bérlőt, te meg szívhatsz esetleg egy újabb ilyen szar helyen.

2022. okt. 26. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

A helyzet az hogy ha irtatok szerződést benne van, hogy milyen feltételei vannak a kaució vissza adásának ha pl egy éves akkor nem jár vissza ha előbb felmondod.

A dugulást egyszerűen nem is értem miért nem hívtál szakembert azonnal?? Én nekem ez egyértelmű lett volna jelzem a tulajnak, hogy ez van hívom a szakembert küldöm a számlát 🤷‍♀️ Ugyan ez igaz a gázra is. Én is mindent magam intézek az albérletbe persze mielőtt felhívom a szerelőt értesítem a tulajt. Vagy ő szol hogy éves karbantartásra hívjak valakit majd levonjuk de én biztos nem álltam volna 3 hétig a szaromba miért hagyod magad ?! Valószínű a sok közt az olcsó albérlet volt erre szokták mondani hogy olcsó húsnak híg a leve…

2022. okt. 26. 12:25
 5/9 A kérdező kommentje:

Voltak itt a dugulás elhárítók, akik jelezték, hogy nem tudják megoldani a problémát, hisz a csőrendszer maga ami szar. Először a fűtést is úgy szerettem volna megoldani, hogy saját embert hívok, de a tulaj ragaszkodott hozzá, hogy majd az jön akit ő hív.

140 + rezsi, nem hinném hogy az olcsó kategóriába tartozik :)

Miért hagyom magam? Mert elfogyott a pénzem, és ha ezeket megcsináltatom, a tulaj meg benyögi , hogy nem fizeti ki, akkor nem eszek a hónapban :D

2022. okt. 26. 13:07
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus..:(:(
2022. okt. 26. 22:39
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Lakd le amit ráköltöttél és mondd fel a szerződést szerződésszegésre hivatkozva
2022. okt. 27. 12:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Helyedben pénzbeni kompenzációt követelnék, hogy nem volt 100% a lakás ezért 100% lakbér sem jár.

Amikor hasomlóm volt megbeszéltem a tulajjal, hogy semmi sincs rendben és kötelező vállalható körülményeket biztosítania.

Végül abban egyeztünk meg, hogy megszerelem, szerelőt hívok és csinálom amit kell, számlákkal és fényképekkel dokumentálom aztán levonjuk a lakbérből.

Amikor nagyon nem stimmelt és hetekig nem lett megoldva ott feleztük az a havi lakbért.

Például egyik lakó a társasházban felgyújtotta konyháját ezért hetekre kikapcsolták a gázt amíg mindent át nem néztek.

2022. okt. 29. 02:32
 9/9 anonim ***** válasza:
40%
én be se költöztem volna...
2022. okt. 29. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!