Mi lesz így az ideiglenes lakcímemmel?
Felköltöztem vidékről Pestre és Pesten ideiglenes lakcímem van, viszont vidéken van a rendes lakcímem.
Ha vissza költözök vidékre megmarad az ideiglenes lakcím vagy valahogy ki kell magam jelenteni vagy hogy működik ez? Vagy maradhat is akár? Attól függetlenül, hogy nem leszek itt.
Albérletbe laksz Pesten?
Ha igen miután elköltözöl Tiszteség megkívánja a kormányablaknál megtedd. Ha nem teszed a főbérlőd is kijelenthet mint lakástulajdonos. Ideglenes lakcímed abba esetbe maradhatna meg ha tiéd az ingatlan vagy az ingatlan tulajdonos megengedné neked, hogy bejelentkezve maradj.De azis addig amíg érvényes a lakcím kártyán feltüntetett "bejelentési idő érvényességi ideje tart (5év)
Bocsánat értemetlent írtam 2-es vagyok.
Ha Pesten albérletbe laksz miután kiköltözöl. Tiszteség megkívánja, hogy kijelentsd magad arról a lakcímről. Ezt a kormányablaknál tudod megtenni. Ha ezt nem teszed meg akkor valószínüleg az ingatlan tulajdonosa mint tulajdonos fogja megtenni.
Ideglenes lakcímet akkor tudnád megtartani ha tiéd az a ingatlan amibe Pesten laksz vagy pedig akkor ha lakástulajdonossal megegyezzel hagyj maradhas oda bejelentkezve. De ez is maximum 5 évig lehetséges hisz enyi idő alatt érvül el a "bejelentési idő"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!