Mutatni a lakást másnak amíg az előző bérlő benne lakik?
Az albérlőm felmondta az albérletet.
3 hónapos kikötlözési idejük van , viszont nyilván én addig kell találjak új bérlőt ami úgy lehetséges,hogy megmutatom a lakást másoknak, addig is amíg ők benne laknak.
Ilyet megtehetek? Szerződésemben ilyenről nem esik szó.
A lakáshasználati jogot átadtad a bérlőnek. Nem illik mutogatni más lakóterét senkinek sem. A szerződésben az van,mint irtad,átadtad a lakhatási jogot,most pedig várd meg amig ez lejár .
Szóban mindent elmondhatsz.
Bérlő vagyok, meghirdettek egy lakás, megtetszett, felhivtam. Elmondta a tulaj, h csak 5 hét mulva lesz üres, akkor tudja megmutatni, mert még laknak benne. Mondta, h érdeklődjek 3 hét mulva, szerinte addigra kiköltöznek. Én 2 héttel később hivtam, de mondta h még lakók vannak. Mondta a pontos dátumot, mikor lesz üres.
Végül 1 héttel hamarabb megüresedett, a tulaj elmentette a telszámokat, és felhivott mindenkit. Másnap mehettem megnézni, elmondta h 30 percenként jönnek megnézni, ne késsek, nem akar csúszást.
Megnéztem, megtetszett, de elmondta h még másnap is jönnek megnézni többen, és csak utána fog dönteni. Végül engem választott, de a lényeg h mikor megnéztem, és mikor kifizettem őt, 2 nap telt el, tehát ennyit volt üres a lakás. Mai világban ha reális áron kínálod, nem tart sokáig h bérlőt találj.
És kérdésre válaszolva, szerintem ne mutogasd másnak, amig ott van, a bérlő sem örül neki, és aki kiveszi is kellemetlenül érezheti magát, a költözés miatt kupi is lehet, tehát a lakás sem biztos, hogy olyan állapotban van, ahogy lennie kéne.
Ja, és a hirdetésbe is odairhatod, h csak ekkortól lesz üres, csak az hivjon, akinek igy megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!