Infláció mértékével drágul az albérlet?
Figyelt kérdés
Írjatok a bérlőm mek,hogy az infláció mértékével emelném a bérleti díjat?
Ehhez van jogom? Akkor is ha a szerződésben nincs ilyesmi? És ezt neki kötelessége elfogadni?
2022. máj. 7. 08:51
11/19 anonim válasza:
Egyoldalú szerződésmódosítást nem vagy hajlandó elfogadni. Ha nem tetszik, akkor dönthetsz úgy, hogy a meglévő szerződés marad érvényben. Ha kitesz, akkor bíróság... Bár nem ismerem, hogy pontosan mi áll a szerződésben, ezért olvasd át előtte.
13/19 anonim válasza:
Miért is lenne kötelessége elfogadni? :D Jó ég.
14/19 anonim válasza:
Elég sok fontos dolog kimaradt .
Mióta van kiadva a lakás, jelenleg milyen piaci árban ?(nm/elhelyezkedés/)
Ha 1 éve bérlem és benyogi az emelést tuti otthagynán akarmilyen jó is .
15/19 anonim válasza:
Ha nem határozott idejű a szerződésetek akkor emelhet a bérbeadó a törvényes keretek betartásával.
Te meg nem vagy köteles elfogadni.
Ő néz új bérlőt az emelt díjhoz, te pedig keresel egy neked megfelelő árú bérleményt.
A határozatlan idejű szerződés felbontható mindkét fél részéről.
16/19 A kérdező kommentje:
Én vagyok a bérbeadó.
2022. máj. 9. 11:05
17/19 anonim válasza:
Nem emelheted, ha szerzodesben nincs benne, csak megegyezessel. Vagy marad a regi aron vagy felmondod a szerzodest. Ha jo a kapcsolat es szeret ott lakni, lehet kifizeti az inflaciot.
18/19 anonim válasza:
Ne emeld neki! Miért vagy ilyen pénzéhes, mi?! Inkább csökkentsd az árakat!
19/19 anonim válasza:
Xd ott fog hagyni a pénzes zsákod. Ha nekem emelne azonnal néznék olcsóbbat még ha lehet a jelenleginél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!