Alternatív albérlet lehetőség Budapesten?
Létezik egyáltalán ilyen?
Aki nem akar másokkal osztozni a lakáson de nem tud 150 ezret fizetni a lakhatásért, annak milyen lehetőségei vannak?
Például munkás szálló opció lwhetne, esetleg panzió?
250 ből ötvenet félreteszel ilyen árak mellett?
Az úgy elég baráti rezsiköltség ha a közösköltség is benne van.
Így sem eszek zöldségeket, savanyúságokat és gyümölcsöket...
Iszonyat árak vannak s ez csak rosszabb lesz.
Megkérdezhetem hogy te hol szoktál vásárolni és mennyibe kerül amit egy hétre megveszel illetve hányszor főzöl egy héten s mit?
Ha nagyon fegyelmezett vagyok, akkor szerintem sikerül. A Lidl, Penny az, ahol vásárolni szoktam, Spar, CBA kizárva.
Ha tényleg odafigyel az ember, akkor egy tizesből megvan egy hét. Ebben nem csak a kaja van, hanem wcpapir is. A női higiéniás dolgok, meg egyéb tisztálkodószerek, tisztítószerek külön vannak, de ezek egy tizest biztos nem visznek el havonta, de legyünk nagyvonalúak, gyógyszerrel, vitaminnal-amit nem minden hónapban veszek-mondjuk 10.
Pennyben, Lidlben a mirelit zöldség nem olyan drága, mint máshol. Vagy a répa, marmint a rendes, nem a fagyasztott, abból lehet venni nem túl drágán. Veszel leveskockát(saját márkásat, vagy olcsóbbat, kb. fele a maggi vagy knorr árának. Főzöl bele tésztát, nem keveset, egytálételnek is megteszi. Főzheted csirkeszárnnyal, farháttal, nagyon finom levest kapsz. (Ha kihagyod a leveskockát, és zöldfűszerekkel készíted, még egészséges is)
Aztán ott a pörkölt(nyilván nem marhahússal, de csirkével, pulykával-lidlben lehet kapni tálcás felaprított pulykanemtudommit, tök jó) De borsó vagy gomba pörköltet is csinálhatsz, tésztával, rizzsel, bulgurral, krumplival.
Ne hagyd el a zöldségeket! Jó, ne ilyenkor vedd a paprikát, paradicsomot, de lilahagyma, jégcsapretek is tökéletes, és nem kerül annyiba. A savanyúság is oké, 300 ft körül már kapsz a lidlba, pennybe. Darálthúsbol készíthetsz egybefasírtot, az említett mirelitekből akármilyen főzeléket. 1000 ft körül van a hekktörzs a lidlbe. Kb. 5 van benne. Ez öt ebéd vagy vacsora, ha raksz hozzá köretet. Paprikás lisztben kiolvasztás, sózás után megforgatod, sütőpapírra teszed, megkened olajjal, mehet a sütőbe. Paprikáskrumpli lecsókolbásszal. Túrós tészta, körözött. A lidlben nem annyira vészes a túró ára. Én veszek gyümölcsöt is. Igen, nem sokat, de úgy, hogy legalább 1 jusson egy napra. (ilyen tájt alma, körte, narancs) A vitamin szükségletemet nyilván nem ebből fedezem, 1000mgos c vitamint veszek, általában nagyobb kiszerelésben, oké, ez 3-4 ezer körül van, de elég 2-3 hónapot, kiszereléstől függően.
Ilyentájt vacsorára nagyon szeretem a hajában főtt krumplit, lilahagyma, meg amihez még épp kedvem van. Szóval Lidl vagy Penny! Aldi is kb. ez a kategória.
Igen értettem. Az jó ha benne vannak a női dolgok is a tízezerben. Szerintem nagyon ügyesen gazdálkodsz. Csak hát ugye ott vannak még a tisztító és tisztálkodószerek.
Amúgy tudsz valami fórumot ahol meg lehet beszélni ezeket szintén albérletezőkkel akik minimálból élnek?
Nem, a női dolgok, plusz minden egyéb külön 10 ezer. Nekem az most szerencse, hogy mivel a szoc.szférában dolgozom, amíg vissza nem vonják ezt a rendelkezést, az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan van egy papírunk, amivel ingyen utazunk, a rendkívüli kovidhelyzet miatt. De már nem sokáig, azt gondolom.
Nem, sajnos, nem tudok. De rám írhatsz priviben, ha gondolod.
29!
Tisztelettel megkérdezhetem hány éves vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!