Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Alternatív albérlet lehetőség...

Alternatív albérlet lehetőség Budapesten?

Figyelt kérdés

Létezik egyáltalán ilyen?

Aki nem akar másokkal osztozni a lakáson de nem tud 150 ezret fizetni a lakhatásért, annak milyen lehetőségei vannak?

Például munkás szálló opció lwhetne, esetleg panzió?

2022. márc. 12. 11:28
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Az utolsónak köszönöm a hasznos és releváns választ. Ezek szerint kilehet jönni csak fel kell írni mit veszek, kiszámolni és beosztani. Még ott a közösköltség is, azt kihagytad. Mennyire körülményes a járkálás a kerületek között biciklivel? Kb 15-20 perc alatt megoldható?
2022. márc. 13. 07:19
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, tőlem 25öt kér a tulaj, ebben a közös költség is benne van. Ilyen átalány rezsi. Igen, írj fel mindent, főzzél, úgy sokkal olcsóbb, mint kész vagy félkész kajákat venni. Meg szerintem érdemes hetente egyszer bevásárolni, és előtte listát írni, hogy csak azt vegyél, amit elterveztél. A heti egyszer azért jó, mert ha elaprózod, akkor mindig van valami, amit éppen megkívánsz, ott a boltban. És ne tagadj meg magadtól mindent! Mozi, kirándulás, stb. annak tényleg bele kell férnie, mert annak sincs értelme, hogy csak vagy. Szerintem én így egy 50et félre tudok majd tenni havonta, de persze ezem marad mindig meg, mert pl. az 1 hetes balatoni nyaralásom is ebből lesz, meg ha kell valami nagyobb kiadás.
2022. márc. 13. 09:16
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
ezem=ez nem
2022. márc. 13. 09:17
 24/36 A kérdező kommentje:

250 ből ötvenet félreteszel ilyen árak mellett?

Az úgy elég baráti rezsiköltség ha a közösköltség is benne van.

Így sem eszek zöldségeket, savanyúságokat és gyümölcsöket...

Iszonyat árak vannak s ez csak rosszabb lesz.

Megkérdezhetem hogy te hol szoktál vásárolni és mennyibe kerül amit egy hétre megveszel illetve hányszor főzöl egy héten s mit?

2022. márc. 13. 09:26
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon fegyelmezett vagyok, akkor szerintem sikerül. A Lidl, Penny az, ahol vásárolni szoktam, Spar, CBA kizárva.

Ha tényleg odafigyel az ember, akkor egy tizesből megvan egy hét. Ebben nem csak a kaja van, hanem wcpapir is. A női higiéniás dolgok, meg egyéb tisztálkodószerek, tisztítószerek külön vannak, de ezek egy tizest biztos nem visznek el havonta, de legyünk nagyvonalúak, gyógyszerrel, vitaminnal-amit nem minden hónapban veszek-mondjuk 10.

Pennyben, Lidlben a mirelit zöldség nem olyan drága, mint máshol. Vagy a répa, marmint a rendes, nem a fagyasztott, abból lehet venni nem túl drágán. Veszel leveskockát(saját márkásat, vagy olcsóbbat, kb. fele a maggi vagy knorr árának. Főzöl bele tésztát, nem keveset, egytálételnek is megteszi. Főzheted csirkeszárnnyal, farháttal, nagyon finom levest kapsz. (Ha kihagyod a leveskockát, és zöldfűszerekkel készíted, még egészséges is)

Aztán ott a pörkölt(nyilván nem marhahússal, de csirkével, pulykával-lidlben lehet kapni tálcás felaprított pulykanemtudommit, tök jó) De borsó vagy gomba pörköltet is csinálhatsz, tésztával, rizzsel, bulgurral, krumplival.

Ne hagyd el a zöldségeket! Jó, ne ilyenkor vedd a paprikát, paradicsomot, de lilahagyma, jégcsapretek is tökéletes, és nem kerül annyiba. A savanyúság is oké, 300 ft körül már kapsz a lidlba, pennybe. Darálthúsbol készíthetsz egybefasírtot, az említett mirelitekből akármilyen főzeléket. 1000 ft körül van a hekktörzs a lidlbe. Kb. 5 van benne. Ez öt ebéd vagy vacsora, ha raksz hozzá köretet. Paprikás lisztben kiolvasztás, sózás után megforgatod, sütőpapírra teszed, megkened olajjal, mehet a sütőbe. Paprikáskrumpli lecsókolbásszal. Túrós tészta, körözött. A lidlben nem annyira vészes a túró ára. Én veszek gyümölcsöt is. Igen, nem sokat, de úgy, hogy legalább 1 jusson egy napra. (ilyen tájt alma, körte, narancs) A vitamin szükségletemet nyilván nem ebből fedezem, 1000mgos c vitamint veszek, általában nagyobb kiszerelésben, oké, ez 3-4 ezer körül van, de elég 2-3 hónapot, kiszereléstől függően.

Ilyentájt vacsorára nagyon szeretem a hajában főtt krumplit, lilahagyma, meg amihez még épp kedvem van. Szóval Lidl vagy Penny! Aldi is kb. ez a kategória.

2022. márc. 13. 10:01
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, érthető volt-e a leves: mirelit zöldségek + leveskocka+levestészta. Ha húsosan akarod, akkor csirkeszárnnyal.
2022. márc. 13. 10:06
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nyilván nem sikerül minden hónapban 50,de ez az irányozott megtakarítás.Ha nincs külön kiadás, akkor félre tudom tenni.
2022. márc. 13. 10:07
 28/36 A kérdező kommentje:

Igen értettem. Az jó ha benne vannak a női dolgok is a tízezerben. Szerintem nagyon ügyesen gazdálkodsz. Csak hát ugye ott vannak még a tisztító és tisztálkodószerek.

Amúgy tudsz valami fórumot ahol meg lehet beszélni ezeket szintén albérletezőkkel akik minimálból élnek?

2022. márc. 13. 10:19
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a női dolgok, plusz minden egyéb külön 10 ezer. Nekem az most szerencse, hogy mivel a szoc.szférában dolgozom, amíg vissza nem vonják ezt a rendelkezést, az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan van egy papírunk, amivel ingyen utazunk, a rendkívüli kovidhelyzet miatt. De már nem sokáig, azt gondolom.

Nem, sajnos, nem tudok. De rám írhatsz priviben, ha gondolod.

2022. márc. 13. 10:25
 30/36 anonim ***** válasza:
73%

29!

Tisztelettel megkérdezhetem hány éves vagy?

2022. márc. 13. 11:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!