Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi várható ezután?

PhYtlEn kérdése:

Mi várható ezután?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Fél évvel ezelőtt ki vettünk legjobb barátommal egy igen alacsony költségvetésű lakást albérletbe.

Annyit itt a baj, hogy a szerződés kötés csak egy spirálos füzetbe lett kézzel írva, ami ha jól tudom nem nagyon érvényes.

A szerződésében a következőket nem tartalmazza: bérleti idő lejárta, ingóságokkal való tevékenységek, kaució le lakása vagy visszafizetése, rezsi és betléri díj havi fizetése határ időre...

Na már most annyi itt a lényeg, hogy ezalatt a fél év alatt történt egy két dolog.

A főbérlő nem keresett minket az utolsó két opcióval, pedig minden hónapban ott volt nálunk az akkorra kiszámolt bérleti díj és rezsi.

Egyik pillanatról a másikra egy ismeretlen számról fel lettem hívva, hogy eladták a lakást a fejünk felől és hogy azonnal költözzünk ki.

Egyből követelték rajtunk az elmaradásokat, de nem értettük hogy miért, hiszen ha nem volt fontos akkor biztosan nem kellett..

Mi is pénzből élünk, így se keresünk olyan sokat hogy bármit megengedhessünk magunknak.

Január 15.én meg lett beszélve az, hogy át adjuk a lakást Feb.6.-án,

ami a tegnapi nappal meg is történt.

Ám arra nem tértem ki, hogy Jan.15-én történtek érdekes dolgok, mint például: személyi jogok megsértése (le fotózott az engedélyünk nélkül)

Személy azonosságok követelése, magánlak sértés.

Tegnap azaz Feb.6.-án újra találkoztam velük, hogy átadjam a lakást.

Minden rendben ment egészen addig amíg el kértem volna a szerződést mert kíváncsi lettem volna hogy érvényes-e, de ki szaggatták a kezemből és megtámadtak, be zártak a lakásba és nem engedték ki egészen addig amíg nem mondtam ki, hogy a bíróságon találkozunk...

Mi következik ezután?

Segítsetek kérlek mert tanácstalan vagyok..

2022. febr. 7. 05:46
 1/5 anonim ***** válasza:
31%

Nincs mitől tartanod.

Az eladónak az adásvételi szerződésben nyilatkoznia kell, hogy per- teher- és igénymentes tulajdonjogot ruház át a vevőre.

Az adásvételi szerződés megkötése után már nem perelhet.

2022. febr. 7. 07:09
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

A lakáseladás nem így történik. Itt arról lehet szó, hogy nem fizettetek és ezért szerződést szegtetek, és ezért kiraknak titeket.

Nálunk minden hónapban jelentkezik a bérlő, hogy megvan a pénz, odaadná.

2022. febr. 7. 07:15
 3/5 anonim ***** válasza:
13%

"magánlak sértés"

Ha 2 hónapja nem fizetsz, akkor már nem a tied a birtokjog, mert megszegted a szerződést.

2022. febr. 7. 07:55
 4/5 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem keress másik lakhelyet. Semmi közöd a lakáshoz, legközelebb legyél okosabb és kössél normális szerződést.
2022. febr. 7. 09:51
 5/5 anonim ***** válasza:
77%
Ezt most nem értem. Ezek szerint ti önhibátokon kívül nem tudtatok fizetni, (mert nem jelent meg a pénzért), majd ezen a jogcímen felmondja a szerződést?
2022. febr. 7. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!