Felnyomhatom az albérletem tulaját, ha a szerződés módosítása nélkül több pénzt kér tőlem?
MÉG 1 év van?
Leszerződtél 1 évre X Ft-ra, de már miután aláírtad, rögtön nem annyit kér, hanem többet? Nebzz.:)
Hány éves vagy különben?
Szerintem szólj a szüleidnek, majd ők megoldják, megvédenek a csúnya bérbeadó nénitől vagy megszüntetik a szerződésedet. Te még nem vagy elég nagy ezekhez a dolgokhoz, de majd tőlük megtanulod 1-2 éven belül.
A 2022-es februári bérleti díj adóelőlegét neki ápr. 12-ig kell befizetni és 2023. május 20-ig bevallani. Addig (és ezeken kívül) semmilyen kötelezettsége nincsen a NAV felé. Illetve hát ellenőrzés esetére otthon vezetni a bevételt, kiadást, ennek keretén belül neked aláírt átvételi elismervényt kellett adjon az átvett összegekről.
Privát beszélgetések az áremelésről nem tartoznak hivatalra, teljesen neked kell tudni megvédeni az érdekeidet, álláspontodat (vagy a családod, barátaid segítsenek, ha te nem tudod).
Mehfenyegetet? Qrva jo.
De jo, hogy mar 46 eve leleptem ebbol az orszagbol!😀
Ha kézbe adod a pénzt, akkor arra a NAV nem lát rá. Amúgy meg a NAV is csak a szerződésen szereplő összegből tud kiindulni. Az, hogy Te milyen összeget mondasz, az nyilván nem releváns.
Ettől függetlenül akkor változtat szerződést, amikor csak akar. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor írjatok újat és kész. (Közjegyző nem kell hozzá, az baromság.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!