Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet kiadása esetén...

Albérlet kiadása esetén lehetséges a közüzemi számlákat így rendezni?

Figyelt kérdés

Hamarosan ki fogom adni a szeretett kis lakásomat, szeretnék körültekintően eljárni.

Hivatalosan,szerződéssel természetesen.

Megoldható a közüzemi számláknál,hogy nekem küldjék a szolgáltatók a fizetendő tételeket,amit összesítve továbbküldök a bérlőnek,aki átutalja a részemre,én pedig a szolgáltatóknak?

Megmondom őszintén,senkire nem szeretném átruházni a kifizetési lehetőséget,nekem így áttekinthető.

Köszönöm szépen.

2022. jan. 25. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Mi is így csináljuk. Mi fizetjük be a számlát és beszedjük az albérlőtöl. Így biztonságosabbnak érzem.
2022. jan. 25. 21:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi is így csináljuk. A bérlő lefotózza az órákat, én továbbítom a szolgáltatóknak, és nekem küldik a számlát. A bérlő a bérleti díjjal együtt fizeti.
2022. jan. 25. 22:47
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Megoldható.

Én minden hónapban átvittem a csekkeket és elszámoltunk.

Egyrészt volt köztünk kapcsolat, másrészt láttam a lakást belülről.Nyilván ez idő és macera,de megérte.

Jó viszony alakult ki köztünk,nem esett nehezemre kicsit beszélgetni.

2022. jan. 25. 22:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem bérlőként így volt a legegyszerűbb.

Lefotóztam az óra állásokat, elküldtem.

Ők pedig összesítve írták e-mailben mi mennyi.

Amikor jöttek átvenni a pénzt, mutatták a számlákat is.

De igazából csak az elején néztem meg, utána a fogyasztás alapján tudtam, hogy amit fizetek az reális-e vagy sem.

2022. jan. 26. 00:03
 5/9 Noren1989 ***** válasza:
86%

Amit legtöbbször olvasok itt,az kissé ellentétes a fentiekkel:

több kérdés alatt is az az àllàspont volt a vàlaszokban, hogy az online felülethez kap hozzàférést az albérlő, beis tudja fizetni, míg a tulaj szemmel tartja, hogy ne legyen nagyobb elmaradàs.

2022. jan. 26. 07:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
2022. jan. 26. 08:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is a csekk hozzánk érkezik, mi fizetjük majd továbbítjuk a bérlő felé.
2022. jan. 26. 12:40
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Megegyezés kérdése.

Nálam pont fordítva van, én kapom a csekket és fizetem, a tulaj csak a gáz számlát látja, oda nem tudtam külön fiókot csinálni.

2022. jan. 27. 12:33
 9/9 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk is így van. Én fotózom az órákat, a tulaj fizet, illetve lefotózza és küldi nekem a számlákat, az elszámolást és a bérleti díjjal együtt fizetem ki neki.
2022. jan. 28. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!