Albérlő kaphat állandó meghatalmazást a közgyűlésen való szavazáshoz egy társasház tulajdonosától, vagy ez így szabálytalan?
Van egy öregasszony, aki az ország másik végébe él, és kiadta az emeleti lakását ilyen "sportos" ugra-bugra családnak, aztán a feleség egy az egybe meglobogtatott valami állandó meghatalmazást amivel kénye-kedve szerint szavazgat.
Az öregasszonyt persze nem lehet elérni, és a közösképviselő sem adja ki az adatait.
Szabályos ez így egyáltalán?
"Szabályos ez így egyáltalán?"
Meghatalmazást bárkinek lehet adni, akkor is ha nem bérlő. Ha én írok egy meghatalmazást hogy Soros György képviselhet engem a lakógyűlésen, akkor ő eljöhet és szavazhat helyettem, ez tökéletesen szabályos.
Ami LEHET (tehát nem biztos!!!!) hogy szabálytalan, az a meghatalmazás állandó jellege. Alapesetben szabályos egy határozatlan idejű meghatalmazás, DE a társasházi szabályzat rendelkezhet másképp. Olvasd végig.
Az, hogy az ott lakó (!!!), lakbért fizető, a tulajdonos által meghatalmazott személy szavazhat a lakógyűlésen. Nem látod a problémát? Hát én sem :D
Pedig mennyivel szebb világ lenne, ha a kérdező egyszemélyben dönthetne mindenről...
Na viccet félretéve, egy lakó nem úgy szavaz ahogy az tetszik a kérdezőnek és ezért jogi kiskapukat keres hogy diszkriminálhassa. Ebben kéri a segítségünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!