Mit tudunk tenni ez esetben?
Nem korrekt, de megis mire szamitasz? Hogy majd kirendelnek nektek masik albit?
A vasarlot is kerdezd meg.
Kollegam hasonlo esetben kikoltozott, az uj tulaj meg szinten kiadni vette meg a lakast.
Az új tulajdonosra ugyanúgy vonatkozik a szerződés. Erre hivatkozva szépen utasítsátok el a kiköltözést.
A nem fizető bérlőt bérlőt alig lehet kirakni az országban a lakásból, hát akkor a fizető, kisgyerekes, normális bérlőt hogy lehetne?
Ha meg akartok egyezni a tulajjal, akkor mindenképpen azzal nyissatok, hogy nektek az egész albérlet váltás nyilván plusz költség, szóval ha visszadja egyben a kauciót és 2 havi lakbért (vagy amennyit szeretnétek), akkor költöztök, ellenkező esetben pedig polgári peres eljárásban érvényesítheti a vélt igazát.
Mi van a szerződésben?
A tulajdonosra is vonatkozik...
Akkor kártérítés Nektek is járhat.
Az tudd, hogy egyáltalán nem vagy köteles beengedni a lakásnézegetőket ebben az esetben. A tulajok nagy része ezzel kapcsolatban nagyon el van tévedve. Amíg bérlem az ingatlant (fizetek rendesen és a határozott időn belül vagyok), addig az én váram, az megy be, akit én akarok, még a tulaj is csak az engedélyemmel. Az egy év rá is vonatkozik! Ha nem vagytok balhésak és fizettek, nem tehet ki előbb, ha nem állapodtok meg másban.
Esetleg lehetne vele beszélni, hogy akkor adja ő oda a kauciónak megfelelő összeget egyfajta lelépési pénzként (amellett, hogy a kauciót nyilván visszaadja), hiszen ti ennyi pénzt buktatok volna, ha hamarabb kell mennetek, bukjon ő is, ha hamarabb kell neki a lakás.
És egy kis gondolat a végére: ki az, aki lakást akarna venni egy olyan bérlővel birtokon belül, aki nem engedi be, hogy megnézze az ingatlant? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!