Szerintetek jó ötlet úgy albérletbe költözni, hogy nincs félretett pénzem?
Sajnos ott ahol élek, semmi munkalehetőség nincs. Nem kifogás, és lustaság. Vagy egy hónapja keresek eredménytelenül.
Ha össze költöznék egy ismerősömmel, akkor olyan helyre mennénk, ahol el tudnék helyezkedni. Viszont most annyi pénzem van, hogy elmenne az összes albérletre+ a 2 havi kaucióra.
Jól gondolom, hogy így belekezdeni a nagy életbe butaság?
Nem kell szétsavazni kommentekbe, köszönöm. :D
Én úgy vágtam bele ,hogy egy idős néninél béreltem szobát, aki nem kért kauciót.
De másokkal társulva is olcsóbb, mintha ketten vágtok bele.Persze kényelmetlenebb,de anyagilag nem olyan kockázatos
És az első munkát elvállaltam, ahová felvettek.
Aztán kerestem jobb munkát,mikor már volt egy kis félretett pénzem.
Utána ,ha már biztos a meló és lenne jobb lakhatási lehetőség,akkor mernék lépni.
Ez így butaság lenne, igen.
Egy hónap munkakeresés amúgy nem extrém, de nyilván ha máshol több a szerencséd, oda kell menni. De jó esetben ez úgy megy, hogy előbb keresel munkát, utána költözöl, mert mi van, ha kifizeted a kauciót, lekötöd magad egy évre és nem találsz azonnal munkát? Máris buktad a kauciót. Vagy másik városban lenne jobb (vagy egyáltalán) munka...
Azt is vedd bele, hogy ha van munka is egy hónapra rá kapsz először fizetést. És addig is ki kell fizetni esetleg még egy havi lakbért, rezsit, közlekedést, enni kell, ha még nem éltél külön, fel kell szerelni egy háztartást...
Ha megoldható, 1-2 hónapig ingázz inkább onnan, gyűjts egy kis tartalékot, és utána költözz.
Átlagos munkavállaló itthon 16 hónapon át keres munkát míg megtalálja a következő tartós munkahelyét.
(Tehát pl.: ha időközben elmegy futárkodni ideiglenesen az nem számít bele)
Elsőre hihetetlen statisztika, de igaz.
Az 1 hónap annyira nem gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!