Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kollégium vagy albérlet?

Kollégium vagy albérlet?

Figyelt kérdés
Szeptembertől kezdtem egy érettségi utáni 3 évest képzést, tehát nem egyetem vagy fősuli. Egy gimnáziumnak a nappali felnőttképzéséről van szó. Albérletbe vagyok jelenleg vagyis ebben a tanévben még biztos. Gondolkozok a kollégiumon de nemtudod hogy melyik lenne jobb. Az albérletben az egyik ismerősömmel vagyok, van saját szobám. Viszont az ismerősöm egyetemre jár aki a vizsgaidőszak alatt nincs itt, így egyedül vagyok hónapokig. A kollégiumot még nemtudom hogy hogy lehetne megoldani mivel nem a gimnáziumba tanulok (Vagyis ott, ugyan úgy is zajlik az oktatás mintha gimis lennék de nemtudom hogy a kollégium elfogadja e igy hogy 13-os vagyok) És szerintem akkor a gimisikkel kéne lennem egy koleszban. Az iskolának nincs külön kollégiuma. Pénzben is megspórolnék a szüleimnek kb 40 ezret havonta, hogyha a kolit választanám ami nyilván nem utolsó szempont. Abban szeretnék tanácsot kérni hogy ti mit gondoltok a kollégiumról ebben a helyzetben?

2022. jan. 4. 18:11
A kérdező szavazást indított:
Kollégium
Albérlet
31 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire használod ki azt, hogy saját szobád, illetve néha saját egész lakásod van? Volt valaha az életedben, hogy mással osztottad meg a szobádat (pl gyerekkorodban tesóddal), az tudod milyen?
2022. jan. 4. 19:04
 2/6 A kérdező kommentje:

Hat igazából a szobámban szoktam tanulni meg sorozatozni. Meg ugye pihengetni. Ebből a szempontból ezeket a koliban is meg tudnám csinálni fülessel. Az alvás az ami már kérdéses. Az albiban akkor fekszek és akkor kelek amikor én akarok, ebből a szempontból a legjobb.

Nincsen testvérem úgyhogy nekem mindig volt saját szobám

2022. jan. 4. 19:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem használd ki, hogy albérleted van. Laktam koliban 1-2 évig jó volt nagyon jó szobatársaim voltak, de utána rossz szobatárat kaptam ezt nem lehet tudni sok helyen előre. Koli miatt több kapcsolatomnak is vége lett vagy bele se menten. Nem tudtunk együtt lenni a szobatársakat el kellet küldenem és fizetni azért hogy valaki a koliba aludjon ezt nagyon ritkán tudtam megtenni. Többször elgondolkodtam, hogy albérletbe megyek és fizetem úgy hogy kb nullára jövők ki havonta, de cserébe én dönthetek mit csinálok. Utólag megbántam, hogy nem mentem előbb albérletbe.

Amúgy nekem több tesóm volt mindig osztozkodni kellet a szobán koliban is ezt kell csinálni meg mindig alkalmazkodni.

2022. jan. 5. 01:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp sem mennék felnőttként egy középiskolás kollégiumba. Az azért egyáltalán nem olyan szabad hely, mint egy egyetemi kolesz.

Plusz ha már beleszoktál a jóba, hogy van saját szobád, vagy hát jobban mondva szinte egy saját lakásod, akkor elég durva sokk lesz egy koli. Sosem vagy egyedül, mindig lesz valaki a közeledben, a szobádban, a konyhában, a zuhanyzóban, de még a retyón is.

2022. jan. 5. 23:59
 5/6 anonim válasza:
én albiban maradnék, én is így volt voltam fősulin a kérdéssel. azzal együtt hogy az infók azért koliban terjednek. viszont nem volt testvérem és megszoktam a tanuláshoz a csöndet, nyugalmat. viszont sokat voltam többiekkel, koliban is mert az jó volt infórmációszerzésehez!
2022. jan. 17. 00:27
 6/6 anonim válasza:
Ha mar koli akkor menj inkabb szakkollegiumba, de en a helyedben tuti inkabb alberletbe mennek, es vallalnek mellette valami heti 10-15 oras melot, en is azt csinalom, es nagyon szeretem :) van sajat terem, es igy hogy dolgozom is vegre ugy erzem a sajat eletemet elem.
2022. jan. 17. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!