Ilyenkor nekem albérlőként mi lenne a korrekt lépés, ha a mosógép műanyag része elfáradt és eltörött?
Kérlek ne ítélkezzetek, első albérletem, nem tudom mikor mi hogyan szokás! Albérlet tartozéka egy száz éves mosógép, aminek a fogantyú műanyag vázán a műanyag elfáradt, egy repedés végigfutott a vázon és az előlapon. Lényeg a lényeg, hogy szétjött, nem lehet lezárni a mosógépet, tehát mosni se lehet így.
Egy régi mosógéphez lehet vajon találni tartalék alkatrészeket? Akár a szervizet, akár egy új mosógépet a tulajdonosnak kell állnia, mivel a száz éves mosógépek használatából adódó tulajdonság, hogy elfárad a műanyag? Vagy mivel az én kezem alatt történt a dolog, ezért az én felelősségem? Ha az én felelősségem, akkor a száz éves mosógép helyére mégis milyen mosógépet kellene vennem? Ugyanis 60ezer forinttól úgy félmillió forintig vannak az új mosógépek.
Ez nem szokás kérdése, amikor szerződsz, tisztázni kell, hogy mi van az árban.
Mint minden más adásvételnél is!
Hogy mit tartalmaz a bérleti díj.
Ha ez elmaradt, akkor bármikor, amikor eszedbe jut, tisztázni kell.
Nem volt tisztázva még?
Igen, de a géppark karbantartását fedezi a bérleti díj vagy sem? A bérlés tárgya-e gépek, vagy sem? Kié egyébként a mosógép?
Lehet, hogy csak az ingatlant bérled.
"Nincs előttem a szerződés"
Akkor elő kell venni, nagyon egyszerű. Már ha van...
"Akkor elő kell venni"
Nem mondod?
Egyébként köszönöm mindenki válaszát! A tulaj rendes volt, mondta, hogy sejtette, hogy előbb-utóbb cserélni az öreg mosógépet, majd szerez másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!