Albérlet mellett hogy lehet félretenni saját lakásra?
#20: te is annyiért adnád ki.
Senki nem modta, hogy olcsó a bérlés, de a hitel törlesztés sem.
Nem kötelező drága helyen lakni, mindenkinek megvan a lehetősége, hogy gyakorlatilag ingyen saját házhoz jusson egy cigányfaluban. Akinek nagyobbak az igényei, annak áldozatot kell hozni. Ismét egy örök érvényű mondás.
SEMMI NINCS INGYEN.
20: a lakás kiadása egy befektetés. Ha van mondjuk egy 40 milliót érő lakásod, amit kiadsz évi 2 millió haszonmal az ugye évi 5% nyereséget jelent a befektetésedben. Ahhoz, hogy ez meglegyen havi közel 200-at kell kérned, mert ugye vannak egyéb költségeid is a lakással és akkor adózásról még nem beszéltem.
Ha túl kicsi lenne a nyereség, akkor célszerűbb lenne a lakást eladni és másba fektetni a pénzt...
16. 7,5 millió önerő mire NEM elég? (A kérdező szintjén. Hagyjuk most a házakat.)
Tudtommal 20% önerőt kérnek a bankok. 7,5 * 5 = 37,5 millió forint. Ennyiből azért lehet venni Budapesten is valamilyen garzont vagy 1,5 szobás lakást. Vagy akár csak 30 millióból és az már 25% önerő.
"Mi az olcsó egy 120-180.000 forintos albérletbe?
Mi az olcsó egy lakásban kiadott, 80-100.000 forintos szobában?
Térjetek már észhez! 😠🖕"
Én most vettem lakást. Egy szaros, lepukkant panel, 21 millióért megvettem kvázi a falakat, mert hogy minden más kuka. Mire felújítom, benne lesz 6-7 millióm, tehát lesz egy 27-28 milliót érő lakásom.
Az azonos elrendezésű kiadó lakásokat 120-130 körül látom.
Mégis mennyiért kellene kiadni?
Ha áron alul adja az ember, azzal rögtön bevonzza az olcsó Jánosokat, meg kisebbségeket akik még a feléből is alkudnának, aztán meg jönnek, hogy nem tudnak fizetni. A relatív magas ár rögtön egy szűrő.
Másrészt nézzük fordítva, miért adná ki bárki lakását, ha nincs rajta haszon? Hiszen ez szimpla üzlet.
"csakis a tulajok tehetnek arról, hogy a bérlők nem tudnak félretenni"
Egy valamit felejtesz el, nem kötelező lakást bérelni.
Lakhatsz otthon is ha szarul keresel. Kereshetsz helyben munkát.
Lakhatsz a pároddal, együtt azért már nem nehéz kiköhögni a bérleti díjat.
Arról nem a tulaj tehet, hogy nincs párod.
Lakhatsz másokkal, szobabérléssel, barátokkal.
Kereshetsz többet fizető állást. Arról nem a tulaj tehet, hogy kevés a kereseted.
Na meg egyedülállóként 100-120 között már vannak normális garzonok, 60-70-ért szobák.
"20% önerő csak elméletben annyi, a valóságban inkább 30%."
És ehhez hozzá jön az is, hogy a törlesztőd is 30-40%-a lehet a havi fizetésednek, szóval alacsony keresettel kap maximum 10-11 millió hitelt hosszú futamidőre.
Persze kérdés, hol vásárol.
17-18 millióért nem nagyon fog semmit venni Pesten, Nyíregyházán meg 2 szobás jó állapotú panel is van ennyiért.
Te akkora primitív ember vagy! 🖕
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!