Albérletbe szeretnénk költözni, találtunk egy nekünk megfelelőt, viszont sok az érdeklődő. Eszünkbe jutott, hogy esetleg felajánljuk a magasabb albérleti összeget, hogy mi kapjuk a lakást, mivel sürgősen kéne és ezenkívül másikat nem találtunk, ami jó lenne. Ismerősi körben páran azt mondták, ezt nem illik, sértő. Tényleg nem kéne ilyet mondani?
Nem is értem. Meg lehet próbálni. Sőt, ha sok az érdeklődő, valószínű már más is megpróbálta.
2021. okt. 8. 08:56
2/9 anonim válasza:
ez nem illem, jómodor, hanem üzlet. Győzzön a gyorsabb, jobb.
2021. okt. 8. 09:05
3/9 anonim válasza:
Ha nem ti, akkor egy másik ersenyző ígér rá.
Meghírdettem a telkem egy x összegért. Nagy volt a kereslet, azé lett, aki a legtöbbet ígért rá.
2021. okt. 8. 09:06
4/9 anonim válasza:
Inkább a gyorsaság a lényeg, legyen nálatok az egyhavi foglaló az első lakásnézéskor, az a perdöntő, és hogy megfeleltek-e.
2021. okt. 8. 10:57
5/9 anonim válasza:
Nyugodtan próbáljátok meg, de nem biztos, hogy ti kapjátok. Én például mindig elmondom, hogy előbb megnézem a jelentkezőket és kiválasztom azt, aki nekem a legszimpatikusabb. Vele fogok szerződni, függetlenül attól, hogy mások hozták-e elsőre a kauciót, foglalót, akármit. De el is mondom mindig, hogy ne hozzon pénzt, felesleges.
2021. okt. 8. 14:27
6/9 Senior Séf válasza:
Üzletben nincs illendőség. Aki előnyösebb ajánlatot tesz, azé a szajré.
2021. okt. 9. 14:54
7/9 anonim válasza:
Én megpróbálnám, mit veszítetsz? Semmit.
Mi nyáron kerestünk lakást és sorra elhappolták előlünk. Sajnos a normálisabb lakásokra, amik nem csillagászati áron akarnak elkelni, rengeteg az érdeklődő. Volt hogy megjelent a hirdetés, fél órán belül telefonáltam és már közölte a tulaj, hogy annyi az érdeklődő, hogy többet nem fogad egyelőre. Ki is adta még aznap. Volt két hely, ahol ingatlanos is volt és elárulták, hogy érdemesebb lett volna már a kaucióval érkezni és letenni a helyszínen, mert sokszor az győz aki előbb fizet. Szóval szerintem ne késlekedj!
2021. okt. 9. 16:27
8/9 anonim válasza:
No, hogy alakult?
2021. okt. 10. 01:53
9/9 A kérdező kommentje:
Végül nem ajánlottunk magasabb árat. Az ingatlanos megmondta, hogy simán lehetett volna magasabb az albérlet ár, de a tulajok ennyiért akarták kiadni, mert annyira nem fontos nekik a pénz, ami ebből származik. Nem mi kaptuk, hanem valaki, aki előbb volt nálunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!