Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mitől aludhatott ki a gázbojle...

Mitől aludhatott ki a gázbojler lángja?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Előre is elnézést, ha hülyeséget irok, de nem vagyok egyáltalán hozzáértő. Az albérletben, ahol lakom gáz melegiti a vizet és egy külön gázbojler szolgáltatja is a fűtést (radiátorok vannak). Tegnap voltak légteleniteni a radiátorokat, és most délután vettem észre, hogy jóval hűvösebb van a lakásban, mint szokott. Megnéztem és láttam, hogy elaludt a láng a bojlerben. Most nem merem visszagyújtani, sajnos borzalmasan félek a gázbojlertől, nem tudom megmondani miért, félek, hogy berobban vagy szénmonoxid mérgezést kapok :)) (ez utóbbi mondjuk kizárható, mert van szénmonoxid érzékelőm). Tavaly is volt egyszer egy ilyen eset, akkor begyújtottam megint és működött utána rendesen. Szerintetek mi lehet a probléma, illetve, mit tanácsoltok, próbáljam meg mégis csak begyújtani?

2021. okt. 6. 15:43
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Ha arra a "gázbojlerre" gondolsz, ami a fűtéshez melegíti a vizet, azt nevezzük inkább gázkazánnak. Ha ott elalidt a láng, nem lehetséges, hogy esetleg a szerelők elzárták, és elfelejtették újra meggyújtani? Ha nagyon parázol tőle, hívhatsz gázszerelőt. Amúgy ha egyszer már be tudtad gyújtani a lángot, most is menni fog.
2021. okt. 6. 15:50
 2/5 anonim ***** válasza:
63%

Mikor volt pucolva utoljára? Szellőzés, friss levegő van elég? Kéménnyel mi a helyzet?

Ha ezek mind rendben vannak, akkor még a termopöcköt (kis fémpöcök, ami belelóg az őrlángba) néhzeted meg, minden máshoz inkább hívj szakembert.

2021. okt. 6. 15:52
 3/5 anonim ***** válasza:
81%
Nincsen véletlenül páraelszívó a konyhában, amit használtál? Tipikus történet, hogy úgy használják, hogy nem nyitnak ablakot, és a levegő a szívás hatására onnan pótlódik, ahonnan tud. Pl. a kéményből.
2021. okt. 6. 16:34
 4/5 anonim ***** válasza:
81%
Csak gyújtsd be.
2021. okt. 6. 16:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat, kellett neki egy tisztitas es valami rézcuccot kicsereltek benne, azota popecul megy :)
2021. nov. 11. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!