Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mikor jön el az ideje hogy...

Mikor jön el az ideje hogy elköltözzek otthonról ? Bővebben lentebb!

Figyelt kérdés

22 éves férfi vagyok.Anyámmal és apámmal élek egy háztartásban!

Egy ideje elgondolkodtam mi lenne ha elköltöznék egy albérletbe !

Az anyagi része meg gondolandó, de bírnám!

Van munka helyem amiből mindig félre tudnék rakni a rezsire,a kajára stb.!

A probléma csak az hogy rossz így egyedül lakni !Egyedül kelni,egyedül feküdni, egy szóval magányosan telnének a napjaim nagyon !

Mindig úgy voltam vele hogy majd ha lesz egy párom(feleség,barátnő)na majd akkor ráér! Másrészről pedig bennem van hogy ideje talpra álni egyedül is kissé jobban ennyi idősen illene !

Szóval ki mihez kezdene ebben a helyzetbe ?

2021. aug. 25. 11:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

9-es. Én a 6-os válaszoló vagyok (3-as, 4-es, 8-as is én voltam)

"kimenni nyomorogni, hogy itt helyett ott ne tudjál venni ugyanúgy ingatlant"

Azt értsd meg, hogy ez nincs feltétlenül így. Most a kedvedért végeztem egyetlen db keresést, hogy New York (ami a világ legdrágább városa) agglomerációjában milyen áron kapsz lakást, ha csóróbb típus vagy. Tényleg nulla időt fordítottam rá, az első találat:

[link]

Ez egy teljesen vállalható 46 négyzetméteres HOA-s (Homeowner Association) téglalakás, nyugis elővárosban (kulturált helyen, közel sem egy Bronx), parkra néző condo. Ára átszámolva 26 millió Ft. Amit simán meg tudsz engedni magadnak, ha van bármilyen végzettséged, és nem a legutolsó rakodómunkát végzed. A HOA-s lakásoknak van egy tagsági díjuk, így ez leginkább az otthoni önkormányzati bérlakásokra hasonlít, vagy felfoghatod közösköltségnek is, ez átszámolva 52ezer Ft havonta.

Innen egyébként Manhattanbe kb fél-egy óra az út kocsival, tömegközlekedéssel meg egy óra. Hasonlítsd össze Budapest vonzáskörzetében lévő hasonló adottságokkal rendelkező lakásokkal. Olyanokkal, ahonnan kb 1 óra alatt bejutsz a munkahelyedre. Azt fogod kapni, hogy Budapest mellett olcsóbb - de mennyivel? Kb 5-10 millióval (Tatabányán már kapsz 16 millióért ugyanekkora lakást).

Ez a kis különbség meg nem különbség, mert ha van szakmád, vagy diplomád, akkor ott kint a többszörösét keresed meg annak, amit otthon keresnél, így 1-2 év alatt eltűnik az a pár millió Ft árkülönbség.

Az USA csak egy példa, Nyugat-Európában többnyire ugyanez a helyzet. Igen, mindenhol vannak posh luxus környékek, ahol a külföldiek között max arab olajmilliárdosok vagy orosz oligarchák tudnak csak lakást venni, de az agglomerációban többnyire mindenhol budapesti vagy még annál jobb árak fognak visszaköszönni. Szóval nyomorogni max akkor nyomorogsz, ha Budapesten is nyomorognál, vagy ha valamiért külföldön nincs igény a munkádra.

2021. aug. 25. 22:01
 12/12 anonim ***** válasza:
Én összeköltöznék ismerősökkel vagy akár idegenekkel is. Semmiképpen sem szerettem volna a szüleimmel maradni, mert oda rajtuk kívül nem köt semmi, nem ismerek ott senkit, nincsen sok lehetőség (munka, szórakozás, tanulás) stb. Így egyértelműen albérletbe szerettem volna költözni egy másik városba és eleve abban gondolkoztam, hogy egy vagy több lakótárssal költöznék össze. Az okok azok, amit te is írsz, nem szerettem volna egyedül lenni stb. és nyilván anyagilag is sokkal kedvezőbb mint egyedül bérelni a lakást. Nekem akkor éppen nem volt olyan barátom, ismerősöm stb., akivel költözhettem volna, így idegenekkel költöztem össze.
2021. aug. 26. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!