Albérlet felmondása során a felmondási idő alatt milyen gyakran vagyok köteles beengedni az új érdeklődőket?
Egyáltalán köteles vagyok?
Ugyanis ma azzal állt elő a tulaj, hogy már szerda reggel jön egy érdeklődő, legyünk otthon. Ezenkívül írjuk össze, hogy minden nap! mikor érünk rá, hogy tudjon egyeztetni időpontokat. A szerződésben erre külön nem tértünk ki, csak hogy "a nem érintett pontokra az általános vonatkozik", de arról nem igen találtam még semmit.
Igen, az korrekt lenne. Csak sajnos nem előzmények nélkül megyünk el. Ma este például kopogás nélkül ránk nyitotta az ajtót, hogy jött megnézni a házat "mennyire bsztuk szét 5 hónap alatt" miközben egyfolytában b**zdmegezett, plusz a fejünkhöz vágta, hogy nem arról volt szó, hogy elmegyünk 5 hónap után. Pedig nyilván nem hobbiköltözők vagyunk, hanem szar a lakás.
Kb úgy beszélt velünk először mintha ő lenne a földesúr mi meg valamiféle hajléktalanok akiket megszánt és leélték a lakását. Persze nem talált hibát, így belekötött abba, hogy miért fúrtuk fel a függönykarnist és egy polcot, mert ezt majd levonja a kaucióból - holott előtte jóváhagyta, plusz mondtuk neki, hogy azt a 4 lyukat el fogjuk tüntetni.
Aztán jött, hogy akkor mikor legyünk otthon, mert minden nap jönni fognak...
Nem mehet be egyáltalán, ha nem engeded meg neki.
Normális esetben ez megbeszélhető, de ha így áll a tulaj hozzátok, álljatok ti is így hozzá.
"Ma este például kopogás nélkül ránk nyitotta az ajtót" Ez is nonszensz. Ha otthon vagytok, akkor is zárjátok az ajtót, kulcsot hagyjátok benne a zárban, aztán pattogjon odakint, ha kedve van hozzá.
Ha nem vagytok otthon, akkor se mehet be, én megmondanám neki, hogy mutogassa a lakást, ha már nem lakom benne, ha be mer menni nélkülem, még fel is jelentem. Ha kiröhög, mondd meg neki, hogy veszel egy ajtóra néző kamerát a lakásba, ami pont fel fogja venni, hogy belép a kíséreted nélkül, te meg észreveszed utána, hogy eltűnt az otthon tartott jelentős mennyiségű készpénzed.
Hidd el, nem fogja megkockáztatni, csak hihetően kell előadni.
Ha akadalyozod a tovabbi berbeadast,az karokozasnak szamit es a kauciot meg fogja tartani jogosan.
Benne vagyunk a temaban. Sajnos.
A kauciot ha vissza akarod kapni,akkor beengeded a nezoket.
O bejelenti,mikor jonnek es te vagy otthon vagy vagy nem . De nem kell hozzad alkalmazkodnia. Nalunk is igy van a szerzodesben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!