Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Távoktatás lesz megint az...

Távoktatás lesz megint az egyetemeken? Megéri albérletet bérelni?

Figyelt kérdés
Bár hivatalos tájékoztatás még nem volt, a mi egyetemünkön terjed a pletyka, hogy ismét online lesz az oktatás. Ti mit tudtok erről? A ti egyetemeteken mit mondanak? Megéri így albérletet keresni/kibérelni?
2021. júl. 30. 08:39
 1/9 anonim ***** válasza:
34%
Jelenléti oktatás lesz, legalábbis törvény nincs most a bezárásról. Aztán ha az egyetem saját hatáskörében bezár, azt ők tudják, de nem hiszem, hogy be fognak, nekik se volt jó ez az online oktatás.
2021. júl. 30. 09:04
 2/9 anonim ***** válasza:
98%

Na ez az, amire senki nem tud válaszolni!

Ami MOST van, nem biztos, hogy 2-3 hónap múlva is az lesz.

A helyzetre való tekintettel úgy kösd a szerződést, hogy akár 2-3 hónap múlva is felbontható legyen, szankció nélkül.

Mást nem tudsz tenni.

2021. júl. 30. 11:28
 3/9 anonim ***** válasza:
97%

Én pont emiatt vagyok kénytelen lemondani egy jó kis lakásról, amit kinéztek, mert a tulaj minimum fél évre adná csak ki, határozott idejű szerződéssel.

Sajnos a hirdetések nagy része fix időre szól, ha meg megint bezár minden, akkor meg pénzkidobás, mivel épp az utazási idő megspórolása miatt szeretnék lakást kivenni. Persze lehet nem lesz semmi és utólag bánom majd, hogy nem vettem ki semmit.

2021. júl. 30. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:
4%

A geopolitikai helyzetet nézve van ilyen szándék, hogy lezárás lesz megint.

Mivel folyamatos a háború, nem lehet tudni, sikerül-e nekik. Ma már jelentek meg olyan cikkek, amik utalnak újabb szigorításokra.

2021. júl. 30. 15:33
 5/9 anonim ***** válasza:
36%
Sajnos szinte biztos, hogy jönnek az újabb diktatórikus és értelmetlen lezárások, így a távoktatás is, a kérdés csak az, hogy mikor.
2021. júl. 30. 20:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A kedves nem tudom kik egyértelműen azt akarják, hogy a következő ősz és tél is akkora szívás legyen, mint az előző, már meg is tették az egyértelmű lépéseket effelé. De elméletileg az egyetemeken arra hajtanak, hogy minden a régi rendszer szerint menjen, főleg hogy mostmár nagyon sokan be vannak oltva, a fiatalok is. De itt már semmit se lehet előre tudni. Az élj a mának (max holnapnak) soha sem volt aktuálisabb, mint a covid után.
2021. júl. 30. 22:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk semmit nem mondanak még ezzel kapcsolatban, de én úgy döntöttem, hogy engem ez már nem is érdekel. Én eddig kollégiumban laktam minden évben, idén viszont nem vettek fel és esküszöm valahol még örülök is neki. Albérletbe fogok menni és én már eleve úgy tervezem, hogy bármi lesz (online vagy jelenléti) én maradok az albérletben. Egyrészt nekem a tököm tele van az egésszel megmondom őszintén :D Tavaly tavasszal az első hullám idején egyik napról a másikra küldtek minket haza a kollégiumból, majd visszarángattak minket kipakolni, akkor 4 órát álltam sorban mire bejutottam stb., fantasztikus volt. Majd szeptemberben mi még az őszi félévet jelenléti oktatással kezdtük, de már akkor mindenki azt találgatta, hogy vajon mikor állunk át távoktatásra, na vajon meddig kell bejárni, mikor dobnak ki minket a kollégiumból stb., de már eleve a kollégiumba is úgy költöztünk be, hogy "jajj csak a legszükségesebbeket kellene vinni, mert mi van, ha haza kell pakolni"... Lehet én vagyok a túl érzékeny, ingerlékeny stb., de engem ez marhára idegesített és frusztrált, hogy szinte minden nap ezen kellett aggódni meg így találgatni, hogy na vajon majd most mi lesz, mert teljesen bizonytalan volt az egész helyzet. Másrészt pedig nekem elég volt az otthon töltött idő. Jó a kapcsolatom a családommal, de így lassan 1,5 év után nekem elég volt és nem akarok tovább itthon maradni. Úgyhogy én mindenképpen albérletben tervezek, hosszútávon. Amúgy az én szerződésemben is benne van, hogy bármikor felmondhatom csak 2 hónappal előre szóljak és akkor lelakhatom a kauciót. Én most azt tapasztaltam, hogy sok bérbeadó rugalmas ebben, mert ők is tisztában vannak a helyzettel.
2021. aug. 3. 18:30
 8/9 anonim ***** válasza:
7: És akkor semennyi szokásos határozott időt nem vállalnál a bérlésben, csak 2 hónapot?
2021. aug. 3. 19:29
 9/9 anonim ***** válasza:
8 Alapból egy évre szól a szerződés, de bele van foglalva annak a lehetősége is, hogy bármikor felmondhatom, ha két hónappal előre szólok.
2021. aug. 3. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!