Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Jól értelmezem ezt?

Jól értelmezem ezt?

Figyelt kérdés

Albérletben lakunk...most jött el az idô, hogy sajàtot vettünk.

Felmondàsi idô 30 nap. Azzal, hogy a következô hô utolsô napjàra szôlhat a felmondàs.

Ez mit jelent?

Én ûgy értelmezem, hogy augusztus 15-ig jeleznem kell, és megìrnom mikor tàvozunk, de ide mit ìrjak? Szeptember 30-at?

Ez azt jelenti, hogy én 1,5 hônapot fizetek?

Van nàla 2 hô kauciô is.

Az fedezi ezt, akkor ha nem kérem vissza, màr semmit se kell fizetni? Vagy a kauciô is nàla marad meg +1,5 hô ?

100 a bérleti dìj ,200 kauciô van a tulajnàl.

Kérlek segìtsetek eligazodni.

2 gyerekünk is van, igazabôl jô lenne ha nem kellene pluszban fizetni. Kaucióról màr lemondtam magamban.

Köszönöm

2021. júl. 26. 12:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

a kaució azért van, hogy az esetleges károkat amiket okoztatok a lakásban azt fedezze.

A felmondási idő meg nálam is így volt... májusban jöttem el, de a szerződés szerint június végéig ki kellett fizetnem.

2021. júl. 26. 13:18
 2/20 A kérdező kommentje:

Ertem, de akkor a felmondasban mit irtal?

Honap 15. napjaig kell felmondanom ugy tudom, mert ha kesek ezzel +1 honap lesz. Ez oke.

De akkor ha julius 12-en felmondok,irasban, akkor meg kell adjak valami napot, hogy mikortol tavozom? Vagy nem kell....es annyi az egesz, hogy bejelentem, hogy felmondom a szerzodest es kesz? Elszamoljuk a 1,5 honapot?

A kauciom neki hagyom, kart nem okoztam, teljesen mindegy visszaadja es azt adom vissza a kezebe, vagy eleve ott marad es akkor rendezve van.

2021. júl. 26. 13:31
 3/20 A kérdező kommentje:
Bocs. Augusztus 12* ,nem julius
2021. júl. 26. 13:32
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

"ûgy értelmezem, hogy augusztus 15-ig jeleznem kell"

Mért aug. 15-ig?

Mért nem szólhatsz már most és akkor aug. 30-ig?

Különben nem tud arról, hogy folyik ez a projekt? Most fog erről először hallani?... Mi minden hónapban beszélgetünk a bérbeadónkkal (raktár) és tudja, hogy másikat keresünk, és akkor azonnal megyünk, ha találunk, és ez már fél éve beszédtéma köztünk.

2021. júl. 26. 13:56
 5/20 A kérdező kommentje:
Nekünk ilyen szerződésünk van. Indoklás nélkül ,30 napos felmondási idővel ...
2021. júl. 26. 14:19
 6/20 A kérdező kommentje:
A törvényt néztem, azt írja a net, hogy minden hó 15-ig kell bejelentened. Különben+1 hóval leszel adós.
2021. júl. 26. 14:20
 7/20 A kérdező kommentje:
Tudja, de attol tartanom kell ehhez magam, nem hagyhatom csak ugy itt.
2021. júl. 26. 14:24
 8/20 anonim ***** válasza:
74%

Ha július 30. áig felmondasz, akkor augusztus 31-ig kell maradnod, fizetned.

Ha augusztus 1-én mondasz fel, akkor szeptember végéig fizetsz, maradsz.

Maradni nem kötelező, fizetni igen.

A kaució a szerződés megszűnésekor kerül visszafizetésre.

2021. júl. 26. 15:45
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

"A kaució a szerződés megszűnésekor kerül visszafizetésre."

ha csak nem zúzták rommá a lakást! :D

Kérdező beszélj már a tulajdonossal légyszíves!

A tövény az egy dolog, a bérlő-tulajdonos kapcsolat azért megint más... ha normálisak voltatok egymáshoz éveken keresztül akkor biztos lehet vele beszélni és kitalálni mi lenne a legjobb mindkettőtöknek.

De ezt hamar le kéne zongorázni, mert minrjádt itt az iskolaszezon és hamar ki fogja tudni adni megint a lakását.

De ha szórakoztok akkor bele fogtok csúszi az őszbe és októbertől már kevesebb esélye lesz kiadni. (meg ugye szeptember eleje előtt még renbe is tudná tenni a lakást)

Ha megvan az új lakás akkor közöljétek vele minél előbb és húzzatok el minél előbb, mindenkinek úgy lenne a legjobb.

De bele beszélj és ne a törvényeket bújd!

2021. júl. 26. 15:57
 10/20 A kérdező kommentje:

"Határozatlan idejű bérleti szerződésnél – szerződésszegés hiányában is – a Polgári Törvénykönyv alapján, bármelyik fél, az érintett hónap 15. napjáig előterjesztett nyilatkozatban, a következő hónap végére mondhatja fel a bérleti szerződést. "

forrás :

[link]

2021. júl. 26. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!