Mi ennek a menete lakásbiztosítással és anélkül is?
Eláztattam egy alattam lévő lakást a bérelt ingatlanomba. A kár kb 30 ezer forint. A kársultnak van lakásbiztosítása az Allianznál. Nekem a főbérlő még nem válaszolt ezzel kapcsolatban. Már adtak egy papírt amit ki kellene majd tölteni. De addig míg nem tudom meg nem nyulnék hozzá és ha nem kellene a főbérlőt se vonnám bele mert ugyis csak a kacióbol venné el. Mondhatom e azt hogy nincs biztosítás inkább kifizetem saját magam a kárt?
Vagy hogyan működik ez?
Ebben a csoportban általában egymást köpködik a bérlők és a tulajdonosok. Fogsz kapni kétféle választ és döntsd el melyik tetszik, de a károkozást és a felelősséget nem a gyakorin fogják eldönteni.
Te írod hogy eláztattad az alattad levő lakást, szerinted kinek lenne a dolga a kár rendezése?
Én egy fb csoportban mint tulajdonos egyszer felvetettem hogy kinek a dolga lenne biztosítani a lakást. A bérlők szerint a tulajnak, a tulajok szerint a bérlőnek, a hozzáértők szerint meg a társasház kell hogy rendelkezzen valamilyen alacsonyabb szintű biztosítással és ez benne van a közös költségben.
Én a helyedben megkérdezném a közös képviselőt.
Menj le a kapualjba, és ott ki van írva a ház biztosítója és biztosítási száma. Ha nincs, szerezd meg.
Náluk tudsz érdeklődni.
Legáltalánosabb, hogy a beázott tulajnak fizetnek, és a fönt lakónak alá kell írnia, hogy az ő felelőssége volt. (Felelősségbiztosítást tartalmaznak a társasházi biztosítások.
Ha nem terajtad múlt az elázás, akkor nem kell aláírnod.
A tarsashazi kozoskoltseg mindenhol tartalmaz egy vizkar biztositast is!!!
A lakas tulajanak kell viszo t alairni a felelossegvallalas papirt
A biztosito fizet az alattadlevonek.
Nektek viszont ki kell cserelni a vizcsoveket vagy birtokvedelmi eljarast indithat ellenetek. Azaz a jegyzo hatosagi zarat tesz a lakasra es a berlot kilakoltatja azonnal.
Jobban jartok,ha a tulaj elismeri a felelosseget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!