Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Muszaj-e fizetnem ebben az...

Muszaj-e fizetnem ebben az esetben?

Figyelt kérdés

1 éve bérlek egy alberletet szerzodeskotes nem tortent.

Még télen megbeszeltem a tulajjal hogy tavasszal kifesti a falakat sajat koltsegen mert nincsenek szép allapotban, meg is igerte h persze persze elintezi, ehelyett most aprilis elején benyogte h koltozzek ki majus 1ig mert eladja es mar van is ra vevő.

Nos, en 2 havi kaukciot fizettem ki neki bekoltozeskor.

Én nem szeretném kifizetni neki az utolso havi lakbert mert nem volt korrekt es a 2 havi kaukcio is nala van. Nem fogok még fizetni is neki meg akkor a 2 havi kaukciót is megtarthatja. Ő azt hiszi hogy en fizetni fogok, ma kuldte at emailen a számlát.

Nekem arra penzem nincs hogy ezt is kifizessem meg akkor masik lakasra is le tegyek 2 havi kaukciót+1havi lakbert ahova most koltozom.Aprilus vegeig pedig maradnom kell amég nem inteztem el a masik lakasba koltozest. Ki nem dobhat, mert a felmondasi ido is 1 hónap.

Mi tortenhet ebben az esetben?

2021. ápr. 12. 13:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Miből gondolod, hogy meg akarja tartani a kauciót?
2021. ápr. 12. 14:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A felmondás szóban is közölhető, és ő ezt megtette azzal, hogy közölte veled, hogy május elsejéig költözz ki.

A 2 hónap kaució -1 hónap felmondási idő nem releváns, nem kell a felmondási időnek arányosnak lennie az általad letett kaució mértékével.

Ha nem fizeted ki neki a lakbért, akkor bizony visszatarthatja azt a kaucióból.

Teljesen logikusnak tartom azon lépését, hogy nem festet ki, ha eladja, és már vevő is van. Az majd az új tulaj dolga lesz.

Ha pedig számlát is ad a lakás bérletéről, akkor még tán rá is fázhatsz, mert érvényes számla, azaz "lejárt tartozás" esetén "X" nap múlva (ennek az időintervallumnak a mértékét pontosan nem tudom: a bérleti szerződésnek kell rá kitérnie) egyszerűen besétál egy közjegyzőhöz, és fizetési meghagyást küld neked.

2021. ápr. 12. 14:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak még egy kérdés:

Ha nincs szerződés, hogyhogy "számlát" küld mailben?

A "svarcban", szerződés nélkül kiadott lakásoknál épp hogy el akar kerülni mindenféle írásba fektetett dolgot a bérbeadó, hogy ne mutatkozzon látható jövedelme. Márpedig egy számla azért meglehetősen kézzelfogható.

2021. ápr. 12. 14:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs szerződés, akkor a kaucióról sincs szerződés?
2021. ápr. 12. 18:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy ha nincs szerződés akkor gyakorlatialg nem tudod igazolni a 2 havi kaució befizetését. Innentől ha rossz indulatú a tulaj, akkor az gyakorlatialag nem is létezik. Ez a számlát küld dolog is problémás, mert szerződés nélkül nem tudja igazolni, hogy te mennyit vagy köteles fizetni.
2021. ápr. 13. 00:14
 6/7 moozygoo ***** válasza:
Nem értem az egészet, ha nincs szerződés hogy van számla és hogy van felmondási idő ?
2021. ápr. 17. 12:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez úgy van, hogy a kérdés sem

igaz, mint itt az esetek többségében.

2021. máj. 4. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!