Muszaj-e fizetnem ebben az esetben?
1 éve bérlek egy alberletet szerzodeskotes nem tortent.
Még télen megbeszeltem a tulajjal hogy tavasszal kifesti a falakat sajat koltsegen mert nincsenek szép allapotban, meg is igerte h persze persze elintezi, ehelyett most aprilis elején benyogte h koltozzek ki majus 1ig mert eladja es mar van is ra vevő.
Nos, en 2 havi kaukciot fizettem ki neki bekoltozeskor.
Én nem szeretném kifizetni neki az utolso havi lakbert mert nem volt korrekt es a 2 havi kaukcio is nala van. Nem fogok még fizetni is neki meg akkor a 2 havi kaukciót is megtarthatja. Ő azt hiszi hogy en fizetni fogok, ma kuldte at emailen a számlát.
Nekem arra penzem nincs hogy ezt is kifizessem meg akkor masik lakasra is le tegyek 2 havi kaukciót+1havi lakbert ahova most koltozom.Aprilus vegeig pedig maradnom kell amég nem inteztem el a masik lakasba koltozest. Ki nem dobhat, mert a felmondasi ido is 1 hónap.
Mi tortenhet ebben az esetben?
A felmondás szóban is közölhető, és ő ezt megtette azzal, hogy közölte veled, hogy május elsejéig költözz ki.
A 2 hónap kaució -1 hónap felmondási idő nem releváns, nem kell a felmondási időnek arányosnak lennie az általad letett kaució mértékével.
Ha nem fizeted ki neki a lakbért, akkor bizony visszatarthatja azt a kaucióból.
Teljesen logikusnak tartom azon lépését, hogy nem festet ki, ha eladja, és már vevő is van. Az majd az új tulaj dolga lesz.
Ha pedig számlát is ad a lakás bérletéről, akkor még tán rá is fázhatsz, mert érvényes számla, azaz "lejárt tartozás" esetén "X" nap múlva (ennek az időintervallumnak a mértékét pontosan nem tudom: a bérleti szerződésnek kell rá kitérnie) egyszerűen besétál egy közjegyzőhöz, és fizetési meghagyást küld neked.
Csak még egy kérdés:
Ha nincs szerződés, hogyhogy "számlát" küld mailben?
A "svarcban", szerződés nélkül kiadott lakásoknál épp hogy el akar kerülni mindenféle írásba fektetett dolgot a bérbeadó, hogy ne mutatkozzon látható jövedelme. Márpedig egy számla azért meglehetősen kézzelfogható.
Ez úgy van, hogy a kérdés sem
igaz, mint itt az esetek többségében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!