Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Egyedül költözök be az albérle...

Egyedül költözök be az albérletbe és egy pár hónapra rá a párom is be költözne akkor értesítenem kell a bérbeadót?

Figyelt kérdés
2021. márc. 6. 16:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
55%
#10 ezekszerint sem a magyar, sem a "fejlett részeken" lévő ingatlanoknál, nem egy kosárból válogattunk. Én kint is és itthon is cégként, ha csak lehetséges volt, cégtől béreltem. Ha magánszemélyként kellene lakást bérelnem, akkor sem írnék alá olyan feltételekkel szerződést amiket itt sokszor olvasni.
2021. márc. 7. 10:32
 12/19 anonim ***** válasza:
71%

Esküszöm nem értem, hogy miért íródott és miért nekem címezted a 11-es válaszod.

Hogy TE mit írsz alá és mit nem, az a kérdés szempontjából nem releváns, ráadásul senki nem akar ebben befolyásolni a jövőben sem.

Annyi volt hozzád a megjegyzésem, hogy ne vetíts, nem vendégről szól a kérdés, hanem állandóan ott lakó odaköltöztetéséről.

Kivéve persze, ha 8-as választ is te írtad a másik profilodról, de szerintem azt is megválaszoltam.

Min esne jól neked még velem vitatkoznod?

2021. márc. 7. 10:48
 13/19 anonim ***** válasza:
25%

"Amúgy meg nem tudom mi abban a "vicces", hogyha valamit 2x annyian használnak, az 2x annyira kopik? Még a kanapé is, akármilyen hihetetlen."

Kapaszkodj meg: a büdös életbe nem kopott még ketté kanapém.

De aki ennyire fosik ettől, meg hogy a bérlő 40 cigányt költöztett az ékszerdobozába, az MIÉRT NEM ADJA KI BÚTOROZATLANUL?

2021. márc. 7. 12:18
 14/19 anonim ***** válasza:
61%

Talán mert 40 cigányt nem akar még a bútorozatlan lakásában sem? Különösen nem EGY bérleti díjért, te "albérlők esze"!

2021. márc. 7. 12:32
 15/19 anonim ***** válasza:
29%

"Talán mert 40 cigányt nem akar még a bútorozatlan lakásában sem? Különösen nem EGY bérleti díjért, te "albérlők esze"!"

Nem fog 40 cigány menni sehova, de te még egy üres lakásnál is több pénzt kérnél kettő embertől mint egytől? :D Ember, te nem szálloda vagy, hanem egy szaros ingatlannak ruházod át a használati jogait. Jó hogy nem azt is meg akarod szabni a bérlődnek, hogy kit visz fel :D Az ilyen kreténektől mint te, mindig csak az bérel, akinek nincs választása és ki van szolgáltatva.

Eszem-fszom megáll, mi megy itt a gyakorin :D

2021. márc. 7. 14:23
 16/19 anonim ***** válasza:
70%

15: Bármennyire is meglep, teljesen normális dolog a szerződésben felsorolni név szerint (személyes adatokkal megspékelve) a leendő lakókat. MINDENKIT, aki abban a lakásban lakni fog. Nem a nagymamára gondolok, aki feljön két napra az unokát meglátogatni, hanem azokat a lakótársakat, akik életvitelszerűen a lakásban fognak tartózkodni. Mert ha ennek a bérlő bármely okból nem felel meg, az azonnali kibaszarintást von maga után.

Ha nem tetszik, nem kell aláírni, de a lakás a bérbeadó magántulajdona, aki a kecót feltételekkel bocsátja a rendelkezésedre. Ha a feltételeket aláírtad, akkor ehhez kell tartani magad.

Hála a jó istennek, ilyenekkel, mint te, ritkán fúj össze az élet. Nekem eddig csak olyan bérlőim voltak, akik meg is értették azt, amit aláírtak. Talán azért, mert maguk is ingatlantulajdonosok, ezért tudják, mit jelent az, hogy idegent engednek be a lakásba.

2021. márc. 7. 19:41
 17/19 anonim ***** válasza:
53%

13: Azt kéne megérteni, hogy a bérbeadó első körben azt határozza meg, hogy hány főnek adja ki a lakását, ehhez kalkulál egy amortizációt és ezzel összhangban egy bérleti díjat.

Igen, nálam sem mindegy, hogy egy vagy két személy lakja a lakást. És ebből a szempontból tökmindegy, hogy bútorozott vagy bútorozatlan a lakás. A lakás amortizációját ugyanis nagyon befolyásolja, hogy hányan zuhanyoznak (és ejtik a földre a zuhanyfejet vagy rángatják a csapot), hányan koptatják a parkettát, stb. Hosszú távon számít. Ezért eleve nem költözhet hozzám egynél több ember. Nekem ez vált be, így a legkisebb a kockázatom.

2021. márc. 7. 19:47
 18/19 eddiboy ***** válasza:
71%
Én vettem ki már többször lakást, mindig lakásra volt az ár megadva, nem főre, függetlenül attól hányan költözünk be. Az pedig, hogy be kell-e jelentened, illetve engedély kell-e a beköltözéséhez, attól függ, hogyan írtátok meg a szerződést. Szokás név szerint is felsorolni, illetve ha egyedül költözik valaki, belevenni, hogy mást nem fogadhat be a lakásba. Ha viszont ilyen kitétel nincs benne, bárkit odaköltöztethetsz. Ez nem egy szálloda, ahova be kell jelentkezni, te az egész ingatlant bérled, onnantól bármit, amit nem tilt a bérleti szerződés vagy törvény vagy rendelet, megtehetsz a lakásban. Ezt érdemes megnézni: [link]
2021. márc. 8. 08:14
 19/19 anonim válasza:
100%

Nekem vannak lakásaim, amiket kiadok. Maximalizálom a létszámot négyzetmétertől függően. Pl 5 főnél több nem élhet ott. Ez alatt ugyan annyi a bérleti díj 1 főnél és 4 főnél is. Lakást bérelnek. Ha személyenként számolnék akkor kiadhatnám 2 idegen embernek is és akkor mindenki egyenlően fizet. Ez nem lenne korrekt szerintem.

Lakást ad ki, nem férőhelyet. Persze, szólj neki hogy lesz plusz egy fő, de szerintem bontsatok szerződést ha többet kérne.

2021. márc. 23. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!