Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Zugló (Budapest XIV. ker.)...

Alessandro.k kérdése:

Zugló (Budapest XIV. ker.) mennyire élhető?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Hamarosan Budapestre szeretnék költözni és Zugló szimpatikus kerület lett nekem. Elhelyezkedésileg megfelelő, több tetszetős lakást is találtam (egész jó bérleti díjjal). Érdekelne, hogy mennyire számít élhetőnek? Zaj, környezet, emberek, közbiztonság szempontjából milyen a megítélése?

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. febr. 16. 11:53
 1/9 anonim ***** válasza:
42%

Karigeri eléggé lezüllesztette mikor ő volt a polgármester, a jelenlegi polgármester meg budán lakik, kb. ennyire érdekli, szóval lejtmenetes a kerület. Az örs vezér tér kritikán aluli lett, főleg az utóbbi években, szóval ne arra a környékre költözz, mert sok a kérdéses alak, akik a hős utcából áramoltak be. ha jól tudom a Francia út, Várna utca környéke is gáz, viszont vannak jobb részek is. Kicsit sétálj arra legalább google térképen ahová költöznél.

Amúgy még mindig a jobb kerületek közé tartozik, mert a közlekedés a belvarosba nem vészes, főleg ha a 7 es busz vonalán laksz, másrészt sok a zöldterület.

2021. febr. 16. 12:05
 2/9 anonim ***** válasza:
97%

Elég nagy kerület - vannak gáz részek, de vannak nagyon jó kertvárosi részei is.

Csatlakozom az előzőhöz: sétálj arra, és nézz szét. De ha nem tudsz csak azért Bp-re utazni, akár a google streetview-val is "szétnézhetsz".

2021. febr. 16. 12:37
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Én nagyon szeretem, de mi egy jobb részén lakunk, az Újvidék tér környékén - Törökőrnek ez a része és Herminamező nagyon jók. Itt csendes, nyugis, normálisak (együttműködők, segítőkészek) a lakók, de elérhető távolságban van a tömegközlekedés és gyorsan elérhető a belváros. Szerintem ahol kisebb a népsűrűség, több a kertes ház, azok jó részek. Sokat sétálok a környéken, van hogy az emberek (ismeretlenek) köszönnek az utcán (mert oké, társasházakban természetes, hogy mindenki köszön mindenkinek). Alsórákoson, Nagyzuglóban és az Örs környékén is vannak jó részek, ahol egyáltalán nem érzed, hogy egy nagyvárosban élsz, mégis 5-10 percen belül ott a tömegközlekedés. A közbiztonsággal sincs gondom. Ott, ahol lakom, kint lehet hagyni dolgokat az utcán, autót, biciklit lezáratlanul is ott lehet felejteni (tapasztalatból mondom), a játszótér tele van szétszórt játékokkal, senki nem viszi el, nem tépik le a ház köré ültetett virágokat. Sajnos viszont a társasházakban (fogalmam sincs honnan szedik a pénzt rá), de az utóbbi években megjelentek roma bérlők (vagy tulajdonosok?), akik hozzák magukkal a kultúrájukat és az nem feltétlenül kompatibilis a többséggel, de nem lehet velük mit kezdeni, mert "ők ilyenek" és te nem vagy toleráns, ha nem bírod azt, hogy üvöltve beszélgetnek egymással a nap 24 órájában, meg házibulit rendeznek az utcán, szemetelnek, ilyenek. De ez azért nem jellemző mindenhol, meg még mindig a normálisak vannak többségben. Aminek viszont szerintem politikai oka van, az az, hogy a Bubit nem hozzák be Zuglóba. Évekkel ezelőtt még az volt a terv, hogy Zugló felé bővítik a kölcsönözhető biciklihálózatot, aztán ezt elvágták és már minden más kerületben ott van, ide meg egyszerűen nem hozzák be. Az élelmiszerbolt ellátottsága viszont eléggé rossz a környéknek. Itt valamiért sokkal kevesebb az egyfőrejutó szupermarket és azok mindig le vannak fosztva és nincs olyan óra, amikor ne lenne mind tele. De szerencsére van egy hatalmas piac Zuglóban és van egy kis termelői alkalmi piac is, meg több kisebb bolt, ahol minőségi élelmiszer kapható.
2021. febr. 16. 13:29
 4/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat!

Ez esetben azokat az albérleteket veszem jobban szemügyre, amelyek a kedvezőbb környékeken vannak.

Szerencsére van lehetőségem alaposan körülnézni, valamint sok energiát és időt szánok a költözésre, hiszen (minimum) életem további 3-5 évének meghatározó része lesz az új lakhelyem.

A bubi szerencsére nem érint, mert rendelkezem saját kerékpárral (remélem azért a kerékpárút nem esett két politikai szék közé és normálisan meg van oldva). A mostani polgármestert sokan nem kedvelik, talán lesz valami változás.

Az élelmiszerboltokat szomorúan hallom, de valahogyan majd megoldom, úgy hiszem, nem ez jelentené számomra a legnagyobb problémát.

A nyugalom és a zöld területek sokkal többet érnek, vidékről felköltözve :)

2021. febr. 17. 08:27
 5/9 anonim ***** válasza:
64%
Tudom ajánlani neked a újjávarázsolt Pillangó Parkot csendes ,nyugodt ,zöld környezet mégis jó közlekedéssel közelbe minden megtalálható(Lidl,dm,tesco,obi,gyógyszertár,egyebek) nézd meg személyesen.
2021. márc. 23. 18:55
 6/9 anonim ***** válasza:
32%
Jo a pilli park csak a várna utca nincs messze.
2021. márc. 23. 19:51
 7/9 anonim ***** válasza:
17%
Túlzsúfolt, tömegnyomor.
2021. márc. 24. 11:20
 8/9 anonim ***** válasza:
9%
Az első szokásos narancskommandós. Az bezzeg nem zavarja , hogy Sára Botika sem a kerületében lakott gondolom... Egyébként élhető, ha van rá pénzed.
2021. márc. 24. 18:59
 9/9 Csupasz makk válasza:
Mindegyik kerületnek megvan a jó és kevésbé jó része, így Zuglónak is. Nyilván mindenhol jobb egy téglaházban lakni, mint egy 10 emeletes panelban. Összességben Zugló és Mátyásföld a két legélhetõbb kerület a pesti oldalon.
2024. júl. 30. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!