Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Régi lakók kijelentése hivatal...

Régi lakók kijelentése hivatalnál, parkoló matrica?

Figyelt kérdés

Nemrég vettünk egy lakást, be is jelentkeztem állandóra annak rendje és módja szerint (XIII. ker). Most akartam volna bemenni az önkorihoz parkolási matricát kérni, erre közölték, hogy csak 2. autóra tudok kérni, mert már lett egy érvényesítve az idénre. Mondom WTF, az enyém biztos hogy nem. Azt mondták, hogy menjek el a népességnyilvántartóba és kérjem le, hogy ki van bejelentkezve a lakásba. Hát lett is meglepetés, mert rajtam és páromon kívül még 8 ember van a lakcímünkre bejelentve, az ügyintéző szerint simán lehet, hogy csak a matrica miatt valaki nem jelentkezett ki és megigényelte.

A régi tulaj befektetésből tartotta a lakást, tudtam hogy albérlők laktak itt, ezek szerint boldog boldogtalannak belement hogy be is jelentkezzen.

Rohadtul bosszantó, most beadtam, hogy töröljenek, fiktiváljanak mindenkit rajtunk kívül, de elvileg ez még 60 nap. A matricával így sem tudom hogy mi lesz, vissza lehet-e menni az önkorihoz hogy márpedig ő nem jogosult rá, aki erre a lakásra felvette.

Van esély, hogy nem kell a második autóra fizetnem, és korrigálják?

Az idén azért már elég húzós árat emelt az önkori, pont nálunk...

#lakcím #lakó #parkoló matrica
2021. jan. 12. 18:13
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Az ügyvédnek rögzítenie kellett volna az adásvételiben,hogy birtokbavételkor senki nem lehet bejelentkezve a lakásba. Mi vevőként erre rákrrdeztünk az érdeklődésnél,főleg mivel egy tulajdonos kijelentette,h Ő nem tud máshová bejelentkezni. Ha fiktiválják a lakcímeket ezt tudod igazolni,a központi adatnyilvántartás tartalmazni fogja.
2021. jan. 12. 18:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, igen, ezt benéztük, mert ilyet nem kötöttünk ki és az ügyvédnek se volt erre esze sajnos.
2021. jan. 12. 18:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az önkormányzat feladata,hogy visszavonja attól aki nem jogosult rá. Te igazolod,h fiktiválták az összes bejelentettet,Te bejelentkeztél,tulajdonod a lakás. Szerintem kötelesek kiadni Neked.
2021. jan. 12. 18:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy, neked nincs közöd más lakcímbejelentéséhez, nem felelsz érte. Ez független az adásvételtől; egy közigazgatási eljárást (lakcímbejelentést) adásvételi szerződésben nem is tudsz kikényszeríteni.

Ha az érvénytelen lakcímével valaki visszaélt, akkor ő követett el csalást. Neked ehhez nincs közöd.

2021. jan. 12. 18:35
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
De ahhoz van köze,hogy a tulajdonában lévő lakásba hozzájárulása nélkül vannak bejelentkezve. A lakcímek fiktiválásához is a tulajdonosnak van joga. Az önkormányzat honnan is tudná,h nem az Ő hozzájárulásával maradtak a lakcímek. Másnak a sarát kell intézni,de intéznie kell. És igazolni ezt követően az egyedüli jogosultságát.
2021. jan. 12. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!