Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Az albérletemben már lassan...

Az albérletemben már lassan megpusztulunk a fekete penésztől, nincs fűtés, melegvíz és a tulaj fenyegetőzik,mit tegyek?

Figyelt kérdés

2018 októberében költöztem a volt élettársammal ebbe az albérletbe, aki részben biztonsági őrnek kellett ide, mert a tulaj sok embernek tartozik. Akkor még jó volt a cirkófűtés ezért volt melegvíz és a mostani bérnek a felét fizettük. Mivel nálunk volt a kazàn aminek kerregett folyton a szivattyúja mint egy traktor, és sokszor újraindult(gondolom már akkor hibás volt), aludni nem nagyon lehetett nyugodtan. Idén tavasszal tönkrement a kazán, amúgy is csak úgy működött, hogy csak akkor volt melegvíz ha ment a fűtés 1000el tehát azt kellett feltekerni ha melegvizet akartam. A rulaj szerint én tettem tönkre a kazánt a tekergetéssel, szerinte nekem kell megvennem és beszereltetnem.

A volt élettársammal szakítottam, különböző okok miatt, lett egy új, elég nyuszi barátom. Mikor idejött a tulaj rögtön felemelte a duplájára a bért azt mondta nem miatta, ha elmegy akkor is ennyi lesz, csak ketten ki tudjuk fizetni, ezt azzal zsarolta ki hogy lekapasolta a gázt. Aztán jött az ősz, vettem egy 30 literes lábast és abba forraljuk a vizet. Szellőztetni se tudunk mert a tulaj felettünk lakik (ez egy pincegarázs) és ha kinyitom az ablakot lejön üvölteni hogy hideg a parkettája és miattunk fázik fel a gyereke. Ennek következtében full fekete lett a fal a penésztől. A szó szoros értelmében, a plafonig. Az ágynál is, mindenhol. Mindennek a tetejébe barátom költöztetést csinált valakinek, aki(bonyolult nem térek ki a részletekre) ismerte a tulajt és lefizette 10ezer forinttal mert tiltakoztam(csak 1 db szekrény kellett volna) hogy a kidobandó mocskos bútorokat amiket az albérletembe bepaszíroztak ne kelljen már elvinnie. Ezért penèszteleníteni se tudok mert 31 Nm -en bent(leszámítva a konyha fürdő wc-blokkot) van 3 szekrény és egy nappaliba való 7 tagú szekrényes bútor ami nem is fért be, kettő az ajtó előtt van több hónapja. Elszállíttatni nincs pénzem a szar bútorokat, egyedül ki se tudom pakolni, költözni nincs pénzem és fulladok, folyamatos fej és torokfájásom van a penèsztől már, egész nap az orromba van a penészszag.Ez a 2.kerület és csak 80 ezret fizetünk, még így is, de a munkámból többet nem tudnék sokkal. Más ezen a környéken egy ennyibe kerülő albérletért belefolytana egy kanál vízbe, de ez ami itt van már sok nekem.

2020. dec. 28. 09:45
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
83%
Keress magadnak egy FÉRFIT. Két fizetésből talán már ki tudnátok fizetni egy albérletet. Ilyen körülmények között nagyon súlyos egészségkárosodásod lesz, mindenképp költözz el onnan, ha más lehetőség nincs akkor bérelj átmenetileg egy szobát.
2020. dec. 28. 11:42
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

"ez egy pincegarázs"

Tehát nem lakás.

Nem is értem, miért hasonlítod lakások bérleti díjához.

Pedig de, lehet ennyiért LAKÁSt bérelni a környéken.

2020. dec. 28. 11:47
 13/31 anonim ***** válasza:
94%

Édes Istenem, ha nekem fizetne valaki havi 100-at sem költöznék be oda! Te is csak azért kapaszkodsz oda, hogy elmondhasd, hogy a II. kerületben laksz!

"... fulladok, folyamatos fej és torokfájásom van a penèsztől már, egész nap az orromba van a penészszag.Ez a 2.kerület és csak 80 ezret fizetünk, még így is, de a munkámból többet nem tudnék sokkal. Más ezen a környéken egy ennyibe kerülő albérletért belefolytana egy kanál vízbe, de ez ami itt van már sok nekem."

Ki nem szarja le, hogy II. kerület, ha állatias és halálos betegséget okozó légkörről van szó, ráadásul egy pincegarázsban?

Jelenleg simán kapsz Budapesten is 80-90-ért normális, egészséges lakást, csak tedd félre a sznobizmusodat!

[link]

2020. dec. 28. 11:51
 14/31 anonim ***** válasza:
2020. dec. 28. 12:05
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen nem értem, miért vagy még mindig ott. Se szerződésetek, se fűtésed, a falakról csöpög a penész. Mondj fel, pakolj és húzz el onnan. Ennyiért kapsz rendes, tiszta, fűtött szobát is, ahol kulturált körülmények között lakhatsz.
2020. dec. 28. 13:20
 16/31 anonim ***** válasza:
98%

Ez az a kategória, csak nem penészes.

[link]

2020. dec. 28. 13:22
 17/31 A kérdező kommentje:

Ilyen még nem volt. Tegnap délelőtt óta nem töltötte be itt a válaszokat pedig ránéztem.

Először is; azért nem költöznék a városba, mert a Pilis-budai régióban dolgozom. Vagyis Solymár és környéke kifelé, esztergomi vasútbonal. És nem szeretem a várost mert kerékpárral közlekedem.

2020. dec. 29. 06:33
 18/31 A kérdező kommentje:
Ezek a lakások jók amiket kaptam itt linkben, köszönöm, de egyedül a solymári jöhetne szóba épp ezért bár az néz ki talán a Napvirág utcai utàn ahol konyha sincs, a legrosszabbul. Az sem mindegy, hogy rezsivel, vagy anélkül annyi. A rezsi van hogy kiszámìthatatlan. És így a téli időszakban a 80at is csak két részletben tudom kifizetni nagynehezen. Máról holnapra élünk. A barátom meg nem számít, ugyanis nem is tudom mit keres itt hogy teljesen őszinte legyek. Szerintem tavasszal le fog lépni, vagy kirakom, méghozzá azért mert a költöztetéses történettel hogy ide lettek hozva a lomok(nem csak bútorok, egy csomó szemetet is idehozatott mint írtam), ő is hozzájárult az állapotokhoz. Bár a múlt havi lakbért neki kellett kifizetnie meg a mostaniba be kellett szállnia mert nem tudtam kifizetni teljesen, becsúszott valami nagyon sürgős, ha úgy vesszük miatta. Épp ezért nehéz lesz kirakni, hogy még hozzá is járul a költségekhez. Plusz neki nincs hova mennie egyáltalán, a volt munkahelyén lakott. Amúgy friss kapcsolat, csak júniusban jöttünk össze, majdnem egy évig egyedül voltam, de ez csak a körülmények szempontjából lényeges.
2020. dec. 29. 07:01
 19/31 A kérdező kommentje:
Hozzátenném azt is, hogy nem vagyok nagy igényű, akár jólenne valami fafűtéses téliesített nyaraló is a pilis- budai régióban munka szempontjából, de lehetetlenség találni. Ebben az albérletben is már szinte mindent szereltem, csinàltam, amúgy műszaki érzékem van és jó a kézügyességem. Villanyt, csapot, szifont, duguláselhárítottam csőgörénnyel falat gletteltem stb. stb. De most már így ilyen körülmények között a fejemre nőtt és semmit nem kapok cserébe(legalább a kilátás lenne jó de a szomszéd falát látom 3 méterre)
2020. dec. 29. 07:45
 20/31 anonim ***** válasza:
86%
Miért Budapesten élsz még mindig ez a kérdés? Gondolom valami közalkalmazott vagy ilyen botrányosan alacsony fizetéssel. Vidéken is ugyanennyit kapnál, csak ott kapható lakható állapotú albérlet ennyiért. Egyszerűen nem elég a fizetésed a budapesti élethez, ezt kell elfogadnod!
2020. dec. 29. 08:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!