Van itt olyan aki nem érzi az albérletet "nem sajátjaként"?
Én nem mernék beleinvesztálni nagyobb összeget, mert félnék, hogy gondol egyet a tulaj és eladja.
Egyetlen egy járható út az, ha a felújítást számlával igazolnám és annak az árát vagy egy részét lelakhatnám. Viszont kevés ilyen tulajról hallottam, talán 1-2 esetről, pl régi ablak cserénél mondta a tulaj, hogy jogos, de nincs ideje foglalkozni ezzel, csinálják meg, majd fizeti, de végül elengedte a lakbérből.
nos itthon nem szeretek már lakni.
Másak az igényeim, család szokásai is megváltoztak, nincs sjaát terem, itthon csak a vitaa megy minden apróságra...
Egyszerűbb lenne először olyan munkát vállalni ahol ott laksz és mikor össze jött kis pénz mag akkor neki vágni .
Mert össze jön a pénz mag addig is van hova haza menni .
Ne ugy gondolkodj hogy osszegyujtenel 20 milliot keszpenzben es ugy vennel hazat.
Hitelt kell felvenni es fizetni alberlet helyett azt.
Alberletre rakolteni ugy hogy kifested teljesen felesleges mert nem a tied es ha lejar a szerzodes akkor mondhatja a tulaj hogy koltozz, nem adja ki tovabb.
Mi van ha nem talasz olyat ahol gyakorlatilag szabalyok nelkul elhetsz? Mondhatja hogy nincs haziallat, kisgyereket nem vihetsz oda.
Ha hitelre veszel hazat akkor a bankot nem erdekli hogy elsz, nem kuld es ha fizeted a hitelt.
Mi fel eve vettunk hazat, nagyobb mint az alberlet es kevesebb a torlesztonk.
Igen, fizetünk a lakhatásért + a főbérlő megélhetéséhez is nagymértékben hozzájárulunk. 7 éve vettünk fel 10 millió hitelt, 54.000 a havi törlesztője. Albérlet 90.000-130.000 + a rezsi.
A bankot nem érdekli, nem csenget a kapun havi rendszerességgel mert ő körbe szeretne nézni...
Bankot 2 dolog érdekli, a számlán legyen levonható 54.000
Ne okozzunk értékcsökkentést az ingatlanon (melléképület lebontás stb.)
szóval most épp dilemmában vagyok.
nem tudom megéri e albérlet.
Engem kifejezetten irritálna ha a bérlő jönne lűtogatásra még ha szólna is, olyan mintha váratlan vendég lenne megtervezett időben. MEg attólis félek hogy a tulaj egyszer meggondolja magát azt nem adja ki pl.mikor lejár a szerződés. NA ezek miatt félek kicsit az albitól. sajátot meg nem tudom hogy tudok megszerezni. sima társasházi lakás nekem nem játszik max kertes ház.
Régen mindig azon görcsöltem, hogy albérlet elviszi a pénzemet saját lakás kell valahogy. Semmi kezdőtőkém nincs a fizum is alacsony
olyan nagy hitelt nem adnak a bankok.
Most hogy szingli vagyok főleg esélytelen, fel is adtam. Nem érdekel az albérlet kifizetés és ennyi. Nem izgat, hogy másnak adom oda a pénzt, nem "kidobott pénz" mert én oda adom a tulajnak a pénzemet én meg az ő lakásában élek ilyen egyszerű.
Saját lakás. Egy fogalom. Sokat táplálsz bele mert nagy az értéke. Úgy gondolj rá mint mondjuk valami értéktelen dologra mint pl egy ceruza. Ha leírsz valamit nem mindegy, hogy a ceruza a sajatodé? Kölcsönkérted valakitől amíg írsz aztán visszaadod. Nem görcsölsz hogy jaj ez nem saját, nem az én nevemen van, nem én fizettem ki.
10 éve élek albérletben de ismerek valakit aki 50 felett van és sose volt saját lakása. Jól elvan, de a legkisebb gondja az albérlet.
Most még biztos zavar a gondolat, hogy más lakásába kell költöznöd de majd ha eltöltesz egy bizonyos időt hozzaszoksz az albérlet fogalmahoz és természetes lesz mint a reggeli fogmosás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!