Mi alapján kerestek albérletet?
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy ti milyen szempotok alapján kerestek, mik azok amiket beikszeltek, hogy olyanokat adjon ki. Egyedül vagy valakivel bérlitek?
Én általában ezeket szoktam figyelni:
1.Első emelet vagy fölötébb legyen
2.Kisállat hozható legyen (cica miatt)
3.Bútorozott
4.Kerte, udvarra nézzen a kilátás
5.Fürdő és wc külön
6.Kerület
7.Modern kinézetű legyen, esztétikus és rendezett.
Én egyedül mennék. :)
Párommal költözünk
-erkélyes
-1,5 szoba
-ne 150 ezer legyen
-ne a világ végén
-külön legyen a konyha - nem szeretem az amerikai konyhásat.
1.na az amerikai konyhát én se szeretem, ezt kihagytam.
Meg az erkély nekem fontos. :)
- jó helyen, központban legyen
- viszonylag jó áron legyen
- ne szuterén legyen (max. földszint, ha minden más tetszik)
- több szoba esetén ne egymásból nyíljanak (!)
- amerikai konyha lehetőleg ne
- körfolyosóra néző kizárva, csak utcai lehet
- nem fontos: kismacska, erkély, wc és fürdő külön
Szempontok sorrendje:
1) ár, 2) hely, 3) lakás elosztása, 4) kilátás, 5) emelet
Nálam az alábbiak voltak lényegesek amikor még béreltem:
1. Elhelyezkedés/környék
Nekem fontos volt, hogy olyan helyen legyen, ahol jól érezném magam. Az elsődleges célpont a Corvin sétány volt. Másodlagosan a lakóparkok. A lényeg, hogy "luxus" érzet, de nem valódi Rózsadomb.
2. Nyugati/Dél-nyugati (esetleg déli) ablakozás
Lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de a szülőházam is ilyen fekvésű volt, és 14 év alatt az életem részévé vált a látványvilág, hogy délután a lemenő nap narancssárgára festi a komplett belső teret.
3. Kilátás
Fontos volt, hogy 2 fajta hely közül az egyik kilátás meglegyen. Az elsődleges, a Corvin sétányhoz hasonló sétányok. A másik a lakóparki belsők, rendezett, szép udvarok. A harmadik utolsó lehetőség az erdős völgy.
4. Emelet/erkély
Minél magasabban lévő lakást akartam, minél nagyobb erkéllyel.
5. Elrendezés
Számomra fontos volt az amerikai konyha, vagy legalább annak kialakíthatósága. Illetve, hogy az erkély a nappali+amerikai konyhával legyen együtt, és legyen lehetőség (ha alapból nem olyan) teljes, padlótól plafonig teljesen üveges tolóajtót kialakítani. Külön legyen a WC a fürdőtől.
6. Bútorozatlan
Megvan a magam stílusa, nem akartam más bútoraihoz igazodni.
7. Méret
Legalább 60m2-t akartam, attól kisebbet nem.
8. Ár
Ez volt a legkevésbé lényeges, mert jól kerestem, már 18 évesen. Csak mivel végeztem, el kellett hagynom a kollégiumot, és amíg összeszedtem az önerőt, valahol csak laknom kellett.
Viszont a szüleim lent éltek/élnek egy kis faluban a Bükk-ben, én meg Pesten voltam.
23/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!