Albérlet hirdetésnél a "dohányzás nem megengedett" arra vonatkozik, hogy a lakásban nem lehet dohányozni vagy arra, hogy dohányzó embernek nem is adják ki?
Tévedsz. Nem írhatsz bele ilyet a szerződésbe.
Előtted van a kép, hogy valaki megkínál egy szál cigivel egy buliba és azt kell mondanom, hogy "bocs, nem gyújthatok rá, a lakásszerződésem nem engedi".
Kiveszem a lakásodat egy évre és ahogy aláírtuk a szerződést a közjegyző előtt azonnal rágyújtok direkt előtted az utcán. És te semmit nem tehetsz, akkor sem ha én aláírtam a szerződést amibe beleírtad a dohányos kitételt. Mehetsz a bíróságra és néhány év pereskedés után elmeszelnek téged, mert te CSAK azt tilthatod meg, hogy a lakásodba dohányozzak.
Azt sem tilthatod meg, hogy esetleg drogozzak vagy kurvázzak, mert semmi közöd hozzá.
Persze előtte felmérheted a helyzetet (már amennyire tudod) és ha azt látod rajtam, hogy nem vagyok megbízható, esetleg drogosnak tűnök vagy cigaretta szagom van, akkor dönthetsz úgy, hogy személyes szimpátia alapján nem adod ki a lakást, de ha a szerződést aláírtuk, akkor nincs jogod ilyen módon beleszólni az életembe.
Azért mert kiadsz egy lakást nekem még nem leszel az anyám. De még ő sem tilthatná ezeket meg 18 éves korom után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!