Mit csináljak, hogy ne féljek egyedül lakni?
Sziasztok.
Hamarosan elköltözök albérletbe. Teljesen egyedül és eddig mindig volt valaki itthon így kicsit parás lesz nekem. Nappal szerintem semmi gond nem lesz, max este fele amikor kezdek félni, hogy betörő lenne e a lakásban stb. Mit csináljak, hogy ne féljek majd egyedül? Vannak barátaim akiket áttudok hívni néha napján de állandóan nem mehet azért. Volt aki félt, mikor elköltözött és egyedül volt? Néha azon is félek, hogy úton haza fele megtámadnának, vagy kinéznek, hogy haza megyek azt betörtnek. Minden rossz sajnos ilyenkor növeli a félelmeimet. Lányként félnék haza menni főleg este fele és egyedül lennék egész este.
Attól, hogy albérletbe mész, még lehet mellett más bérlő is. Vagy egy társ.
Viszont akkor na... hordjál magadnál gázsprayt, meg tarts az ágyad alatt baseball ütőt és akkor nem fogsz félni. Vagy nem tudom mit lehet válaszolni egy ilyen kérdésre, ha a logikus válasz nem jó válasz.
Nem tudom... én nagyon szeretem az otthonomat, a mi kis lakáskánkat, de azért nem érezném úgy magam egy betöréstől, mintha megerőszakoltak volna. :) Tini koromban voltunk besurranásos lopás áldozatai, néhány könnyen mozdítható értéket vittek el. Az anyagi kár csekély volt. Lélekben meg inkább az viselte meg a családot, hogy miért nem figyeltünk jobban a részletekre. Nem érzem úgy, hogy ez tragédia lenne, de ez beállítottság kérdése. Egy valami viselne meg ezzel kapcsolatban. Ha féltve őrzött, eszmei értékkel bíró berendezési tárgyunkat törnék, zúznák, de ennek kevés a realitása. Nem kell rettegni. Meg kell tenni mindent a biztonság érdekében (jó minőségű nyílászárók és zár, azok csukva/zárva tartása, akár riasztó, vagy kamera), ha ez megvan, akkor pedig minden elénk sodort eseményből ki kell hozni a legjobbat.
nincs gond minden választ szivesen fogadok :)
ablérletet meg direkt olyat nézek ahol nincs társberlő azaz csak egymagam lennék.
Húha. Én évek óta egyedül élek, nem hiányzik ide társ, sőt kifejezetten idegesítene. Nem szoktam éjszaka az ajtót csukni, értelemszerűen nappal sem. Valahogy nem tud érdekelni, és nagyon kicsinek tartom a valószínűségét a betörésnek. Lehet ez annak köszönhető, hogy lipótvárosban élek és szemben van a rendőrkapitányság. De ahol korábban éltem, ott sem csuktam soha meg nem is féltem, pedig nem volt ennyire fenszi környék. Volt olyan, hogy éjszakára nyitva hagytam a bejárati ajtót a kereszthuzat miatt, mert nem volt légkondim.
Őszintén, van esélye a rablásnak/betörésnek, de annak sokkal nagyobb, hogy pl. beléd csap a villám. Ne a gettó közepére menj, mert ott azért valós veszélynek lehetsz kitéve és az sem árt ha a szomszédokkal jóban vagy.
Szerezz be gázspray-ket, és mindig tartsd magadnál az utcán. KO Pfeffer FOG-ot ajánlom, az a leghatásosabb. Vehetsz gázpisztolyokat, gumilövedékes fegyvereket otthonra, arra nem kell engedély, csak akkor ha közterületre viszed. Vehetsz kamerákat, és biztonsági rendszereket, amik jeleznek a telefonodra, ha betörnek és élő képet kapsz a lakásodban elhelyezett kamerákon. Így tudsz rendőrt hívni egyből, és bizonyítékod is lesz.
Én ezeket már mind megléptem, és eléggé biztonságban érzem magam egyedül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!