Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tudok csinálni, ha nem...

Mit tudok csinálni, ha nem fizetnek?

Figyelt kérdés

Másfél éve panelba költöztünk az öcsémmel albérletbe 90 ezer+rezsi. Szép nagy 3 szobás lakás, én nevemre lett írva a szerződés, eddig fizettük rendesen, a testvérem már nem dolgozik 5 hónapja, alkalmi munkából él, de 4 hónapig össze tudta mindig szedni az albérlet felét, hogy ideadja, én is a fele részem hozzátettem és fizettük. Múlt hónapban bejelentette, hogy nincs egy fillérje sem, nem tudja a felét fizetni, ekkor mérgesen ösdzepakolt és el akart menni az apukánk pici vikkendtelkére, az erdőbe a( világ végére a Tisza parthoz). Mondtam, ne menjen seholva, kifizetem az egészet én most, de legközelebb csináljon valamit, hogy adja ide felét.

Közben édesanyukám a féltestvéremmel a szolgálati lakásból menniük kell, nincs hová mennie, és azt beszéltük odajön hozzánk, legalább megoszlik a lakbér+rezsi háromfelé, hely van. A tulajnak szóltam, hogy idejönne anyukám a féltestvéremmel, mert menniük kell, ahol most laknak. Annyit írt a tulaj, hogy rendben csak 10.ezer forinttal megemeli az albérletet, mert jobban használódnak a bútorok stb. Mondtam, hogy nem jelent problémát.

Testvéremnek egy fillérje sincs ma mondta, nem tudja, hogy adja ide a pénzt. Édesanyukám pedig félek, hogy nem fog adni, mert ő pénzileg kihasznál. Tudni kell, a testvérem nem szeret engem, édesanyám sem, csak kényszermegoldás, de én sem szeretem már testvérem, meg anyám sem, mert egy múlt sérelem.amit nem részleteznék, harag van örökre, csak mint embert szeretjük egymást. Tartok tőle, hogy nem fog adni öcsém megint semmit, édesanyukám sem fog adni, odajönnek, mert a testvérem azt mondta ha nem járulok hozzá és elnézném, hogy anyám oda megy ahova akar, akkor az egész életem tönkreteszi. Ő meg öcsém imádják egymást, de ahogy írtam anyám sem szeret már, valamelyik nap is mondtam, hogy ha idejön itt fizetni kell. Azt mondta, hogy "de kis köcsög vagyok".

Ha a testvérem most nem tud nekem adni pénzt a bérletbe, akkor mondhatom neki, hogy a multhónapban nem fizetett, azóta eltelt 30 nap, menjen el?

Anyám meg, csak úgy jöhet oda, ha fizet amikor odajön, ha nem akkor nem járulok hozzá hogy odajöjjön, de a nemfizető tesóm erőszakkal leteremt és odaengedi anyámékat, aki szintén nem fog fizetni és ingyen ott fognak élősködni rajtam, tudják, hogy ha nem adnak bele semmit úgyis kifizetem a teljes lakbért akkor én, mert kénytelen leszek. Kihasználják.a gyenge pontomat.

Mit tudok tenni, ha nem fizetnek?

Testvérem elküldhetem, meg édesanyám is vagy be sem engedjem?

2020. aug. 10. 23:16
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Öcsém ígyis már kétszer jött nekem.
2020. aug. 10. 23:19
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én mint bérbeadó leszarnám hogy családon belül hogyan intézik a megosztott főre vonatkozó fizetést, csak a bérlemény havi díja kerüljön a kezembe, és ennyi.

Ez igazából egy magánjellegű probléma, aminek ebben a kategóriában semmi keresnivalója nincsen.

Mondhat itt bármit egy anonim ember, a döntés joga úgyis rajtad áll.

Ráadásul szépen leírtad, hogy milyen mentalitásúak az odaköltöző családtagok, szóval ezek után nincs miről beszélni.

Ha eltartod őket akkor eltartod, ha kirakod akkor meg kirakod, és ennyi.

2020. aug. 10. 23:30
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg te neveden van a lakás bérlés zár csere nem drága ha nincs szeretet menjenek isten hírével ne tarts ki olyan embert aki se anyánal se testvérnek nem nevezhető
2020. aug. 10. 23:35
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
Menjenek oda, te meg keress mást. Örüljenek egymásnak, míg ki nem dobják őket.
2020. aug. 10. 23:46
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

En igy nem engednem oda oket.

Ha tul sok neked hogy kifizess 100.000et akkor inkabb berelj olcsobbat es lakj egyedul. Igy nem kell masok utan fizetned es sporolsz.

Gondolom nem BP mert ott nem kapnal 3 szobas lakast 90-100ert.

Videken 1-2 szobas van mar 60-70 korul

2020. aug. 11. 01:02
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

Azt, hogy a szerződés ne egyedül a te neveden legyen, hanem három ember nevén.

Majd a nemfizetőknek felmond a tulaj.

Vagy te menj el egyedül egy egyszobásba, és írják az ő nevükre a szerződést.

2020. aug. 11. 07:28
 7/16 anonim ***** válasza:
82%

"tudják, hogy ha nem adnak bele semmit úgyis kifizetem a teljes lakbért akkor én, mert kénytelen leszek."

Hát ezt rosszul gondolják, mert mért is lennél kénytelen fizetni helyettük?

2020. aug. 11. 07:31
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolják, ha lakni akar továbbra is a kérdező, akkor kifizeti az egész bérleti díjat a rokonok helyett!

"Azt, hogy a szerződés ne egyedül a te neveden legyen, hanem három ember nevén.

Majd a nemfizetőknek felmond a tulaj."

Gondolom nem külön szobánként lesz kiadva az ingatlan, hanem ebben az esetben is egy lakás lenne három néven, a tulaj pedig várja a pénzt hónap elején a LAKÁSÉRT! Ha nincs meg a pontos összeg, megy tovább mind a három bérlő! Nem apránként fogja minden személytől elkérni a részét a tulaj!

Kérdező Jó nagy hülye vagy ja odaveszed anyádékat, már most szólok! Kezdj el keresgélni egyedül magadnak egy garzont, szobát, valamit, amit te fizetsz és laksz egyedül!

2020. aug. 11. 08:37
 9/16 A kérdező kommentje:

Értem utolsó, de a testvérem sokkal nagyobb embernek képzeli magát és engem lenyom, úgyis odajönnek, nem tudok mit csinálni. Ha ellenállok, megvernek és nem kamu. Igaz. Azt mondaná édesanyukám, hogy "anyád ennyit nem megérdemel, amiért felnevelt". Öcsém pedig azzal jön mindig, hogy amikor tavaly kamionozott külföldön, egy hónapból három hetet odavolt, egy hetet itthon és azt mondja, hogy mégis ideadta a fele összeget, holott itthon sem volt nagyrészt és most egy ideig, ha én fizetném akkor le lenne tudva.

Pont, amikor kamionozott, akkor beszéltük is, hogy rendesen fizeti mindig a felét, mindegy hogy nincs itthon csak néha és azt mondta, hogy ez természetes.

Keresek nettó 200 ezret kerekítve, ha kifizetem rezsivel, az 130 ezer forint. 70 ezer marad egy hónapra. Nincs tartalékom, nem tudok menni sehová, mert ahhoz, hogy új albérletbe menjek, nekem kellene kb. 300 ezer forint, hogy két havi kauciót és az első bérleti díjat kifizessem, ez jelenleg nem kivitelezhető. Nem tudok menni, ezt tudják és azt is tudják, hogy kénytelen vagyok kifizetni, ők pedig jót röhögnek.

Nem tudja senki a mi családi dolgunkat, csak annyit, hogy édesanyám egyszer ellopott tőlem százezer forintot, nem tudom hova lett később bevallotta, hogy ő volt, mert nem volt pénze. Sántít az egész, mert 10-én tűnt el a pénzem és előtte 7-8 án szokott kapni fizetést és még azt vágta hozzám, hogy maga alatt volt, szomorú és ez a 100 ezer, lelki sérelemdíj.

Öcsém a multkor kért tőlem 50 ezret, adtam neki. Azt mondta, hogy ha vele valaki rendes, az jól jár, mert ő is rendes lesz vele, nem felejti el a rendességet. Amikor kértem volna vissza a pénzt, amit időpontot beszéltünk, azt mondta, hogy nem tudja megadni, volt összezörrenés, máskor is mondtam neki, hogy adja már ide, azt mondta, hogy nekem ő nem tartozik semmivel, mondtam, dehogynem hát adtam kölcsön 50 ezret, az volt a válasz, hogy bizonyíték??? Semmi. És jó röhögött.

Mondta már a barátom is, hogy hülye vagyok, de igaza is van.

2020. aug. 11. 11:50
 10/16 mindentudó99 ***** válasza:
84%
A tesöt kkvágnám anyad meg akkor jöhet ha perkàl azonnal vagy akkor se.
2020. aug. 11. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!