Ha a közös költségben benne van a korlátlan hideg víz fogyasztás (nincs vízóra), akkor a meleg víz fogyasztást sem tudják, igaz? Csak egy becsült fogyasztás után fizetem a felmelegítési díjat?
"a tulajdonos kb. semmit nem tud a lakásról"
Ez durva. Kiről van szó? Teljesen hihetetlen.
Milyen lakás, mikori, mi készíti a melegvizet?
Még egy gondolat: Leellenőrizted, hogy ő a tulaj? Teljesen valószínűtlen, hogy ne legyen tisztában ezzel, mert a lakásvételkor is kell csinálnia nullás igazolást és átiratni minden szolgáltatót a saját nevére.
Csak az nem tudja, kinek fizeti a meleg vizet, aki ezt nem csinálta végig.
Elképzelhető, hogy csalóval állsz szemben, ha nem azonosítottad a tulajt.
Szerintem kell, hogy legyen vízóra a lakásban.
Fürdőszobában, WC háta mögött. Máshogy nem lehetne megállapítani, ki mennyit fogyaszt.
Ha pedig esetleg olyan, hogy a közös vízhasználatot arányosan elosztják a lakások között (hallottam már ilyenről) akkor vagy beszélnék a tulajjal, hogy rakasson külön vízórát vagy költöznék, de rögtön! Mert akkor egy család vízfogyasztásának vagy a folyosón lévő virágok locsolását te is fizeted.
Az is elképzelhető, de az is hogy sok háza/lakása van és nem emlékszik mindenre.
Korábban mi is béreltünk, eljött a tulaj körbenézni hogy minden rendben van-e, mi feltettünk egy kérdést, ő tőlünk kérdezte hogy hány szobás a ház mert ez alapján próbálta belőle hogy melyikben is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!